Ministar Lorencin na izložbi fotografija Hrvatska iz zraka

Slika /arhiva/Izlozba_Hr iz zraka1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je posjetio izložbu Davora Rostuhara „Hrvatska iz zraka“, kojoj je Ministarstvo turizma i pokrovitelj. Ministar Lorencin izrazio je oduševljenje predstavljenim fotografijama koje, uz one dobro poznate ljepote Hrvatske, prikazuju i one skrivene ljepote naše zemlje, i to na jedan potpuno drugačiji način. Također, ministru se svidio i postav same izložbe fotografija, koji je originalan i inovativan te je svakako obogatio kulturnu ponudu grada Zagreba. National Geographic - Hrvatska iz zraka, nova je fotomonografija i izložba koja Hrvatsku, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar, sedam godina i tijekom sva četiri godišnja doba, snimao je našu zemlju iz zraka sakupivši tako iznimnu kolekciju vrijednih fotografija prirodne i kulturne baštine Hrvatske.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je posjetio izložbu Davora Rostuhara „Hrvatska iz zraka“, kojoj je Ministarstvo turizma i pokrovitelj. Ministar Lorencin izrazio je oduševljenje predstavljenim fotografijama koje, uz one dobro poznate ljepote Hrvatske, prikazuju i one skrivene ljepote naše zemlje, i to na jedan potpuno drugačiji način. Također, ministru se svidio i postav same izložbe fotografija, koji je originalan i inovativan te je svakako obogatio kulturnu ponudu grada Zagreba.

National Geographic - Hrvatska iz zraka, nova je fotomonografija i izložba koja Hrvatsku, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar, sedam godina i tijekom sva četiri godišnja doba, snimao je našu zemlju iz zraka sakupivši tako iznimnu kolekciju vrijednih fotografija prirodne i kulturne baštine Hrvatske. Rezultat ovog zahtjevnog projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu je kolekcija s više od 200 originalnih fotografija koje otkrivaju nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske.

Izložba „Hrvatska iz zraka“ otvorena je do 28. lipnja 2014., a održava se u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu (Trg žrtava fašizma 16).



Pisane vijesti