Ministar Kliman u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisao ugovore za unaprjeđenje konkurentnosti u turizmu

Slika /arhiva/030816_st_m.JPG

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman danas je boravio u Splitsko-dalmatinskoj županiji te se u Splitu susreo sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom s kojim je razgovarao o novim turističkim projektima te budućem razvoju turizma ovoga područja. „Investicije su jedan od temelja daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, a upravo se u Splitsko-dalmatinskoj županiji događa jedan od najvećih investicijskih ciklusa u turizmu. Također, razvijaju se i turističkih proizvodi i stvaraju kreativne ponude čiji su doprinosi već sada vidljivi kroz odlične rezultate turističkog prometa, a siguran sam bit će i u prihodima. To je odličan poticaj za daljnji razvoj turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja ima zaista ogroman turistički potencijal i na obali, ali u zaleđu“, istaknuo je ministar Kliman.

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman danas je boravio u Splitsko-dalmatinskoj županiji te se u Splitu susreo sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom s kojim je razgovarao o novim turističkim projektima te budućem razvoju turizma ovoga područja.

„Investicije su jedan od temelja daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, a upravo se u Splitsko-dalmatinskoj županiji događa jedan od najvećih investicijskih ciklusa u turizmu. Također, razvijaju se i turističkih proizvodi i stvaraju kreativne ponude čiji su doprinosi već sada vidljivi kroz odlične rezultate turističkog prometa, a siguran sam bit će i u prihodima. To je odličan poticaj za daljnji razvoj turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja ima zaista ogroman turistički potencijal i na obali, ali u zaleđu“, istaknuo je ministar Kliman.

Također, ministar turizma Anton Kliman je u Podstrani u hotelu Split potpisao ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja ove županije, za što je Ministarstvo turizma dodijelilo ukupno 4.605.766 kuna za 101 projekt s ovog područja.

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva financiraju se ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja, rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

„Hrvatski turizam ostvaruje odlične rezultate, a kroz ovaj program želimo postaviti temelje za nastavak rasta i približiti nas ulasku među 20 konkurentnih svjetskih odredišta, jer današnji gosti traže raznoliku i kvalitetnu ponudu, a upravo kroz ove mjere stvaraju se ponude u skladu sa svjetskim turističkim trendovima“, naglasio je ministar Kliman.

Ministar turizma Anton Kliman je također posjetio Bol na otoku Braču gdje je obišao turističke projekte tvrtke Bluesun hoteli.



Pisane vijesti