Ministar Kliman u službenom posjetu Istarskoj županiji

Slika /arhiva/260216_istra1.JPG

Ministar turizma Anton Kliman danas je službeno posjetio Istarsku županiju, gdje je održao sastanak sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Grada Pule Borisom Miletićem, te direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima, na temu razvojnih turističkih projekata u Istri. „Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine investicije u Istri nastavljaju. Prema informacijama koje imam velike istarske hotelske tvrtke u svoj portfelj ulažu s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluge i repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment, ali i izgradnje novih investicija. Raduju nas i investicije gradova i općina u turističku infrastrukturu, kao što su to biciklističke staze, plaže, sportsko-rekreacijske zone, uređenje povijesnih jezgri i ostale turističke ponude koje će Istru i Hrvatsku učiniti još konkurentnijom destinacijom“, naglašava ministar Anton Kliman.

Ministar turizma Anton Kliman danas je službeno posjetio Istarsku županiju, gdje je održao sastanak sa županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Grada Pule Borisom Miletićem, te direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima, na temu razvojnih turističkih projekata u Istri.

„Veliko mi je zadovoljstvo što se i ove godine investicije u Istri nastavljaju. Prema informacijama koje imam velike istarske hotelske tvrtke u svoj portfelj ulažu s ciljem daljnjeg podizanja kvalitete usluge i repozicioniranja proizvoda u viši cjenovni segment, ali i izgradnje novih investicija. Raduju nas i investicije gradova i općina u turističku infrastrukturu, kao što su to biciklističke staze, plaže, sportsko-rekreacijske zone, uređenje povijesnih jezgri i ostale turističke ponude koje će Istru i Hrvatsku učiniti još konkurentnijom destinacijom“, naglašava ministar Anton Kliman.

Nakon sastanka ministar je pogledao pročelje zgrade na Trgu Forum, čija je obnova financirana sredstvima Ministarstva turizma, te obišao bivšu vojarnu Muzil. Ministar Kliman istaknuo je kako je opredijeljenje ove vlade je da se vojna imovina koja se ne koristi i koja nije potrebna za vojne svrhe, stavi u gospodarsku funkciju te nadodao : „Mislim da su se u prethodnom vremenu stvorili svi preduvjeti da bi se te investicije mogle realizirati,  a time stvori  nova turistička ponuda koja će biti otvorena javnosti. Temeljni pristup Vlade RH je da se sve što nije trenutno produktivno, da se stavi u gospodarsku funkciju, jer jedino tako možemo napredovati i iskoristiti sav potencijal. Taj pristup mi daje i optimizam da se čitav proces uspješno završi. Dosad smo dobili dvije neobvezujuće ponude od zaista eminentnih ponuđača, a vjerujem da će kad bude objavljen natječaj, još takvih ponuda pristići i da će biti još više mogućnosti za donošenje kvalitetnih odluka.“ Za realizaciju tog razvojnog projekta stigle su dvije neobvezujuće ponude – francuskih investitora Boygues Batiment International i Forbes Real Estate LLC iz SAD-a.  Projekt treba biti realiziran osnivanjem prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, obnova  ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, osnivanjem prava služnosti na  katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija te raspisom javnog natječaja za dodjelu koncesije na pomorskom dobru prema posebnom propisu i sukladno važećim prostornim planovima.

U sklopu službenog posjeta Istri održana je i sjednica operativne skupine za pripremu i provedbu strateškog projekta Hotel Park 5*, čiji su članovi obišli Hotel Park u Rovinju, jedan od turističkih projekata na listi strateških projekata RH, za koji je predviđena izgradnja 210 smještajnih jedinica najviše kategorije.

„Investicije su jedan od glavnih fokusa ove Vlade, i zato je potrebno čim prije s investicijama krenuti u realizaciju. Hotel Park jedan je od primjera strateških investicijskih projekata ove Vlade koji je od velike važnosti za hrvatski turizam i potrebno mu je posvetiti posebnu pozornost. Trebamo razmišljati o investitorima koji su spremni ulagati u tako velike projekte i dati im potporu u njihovim nastojanjima, a mi to kao Vlada činimo i nastavit ćemo i dalje. Jedan od dokaza te suradnje je današnji dolazak operativne skupine, odnosno primjer da državna administracija može i mora obaviti sve radnje kako bi se započeo početak ovog procesa, ove važne turističke investicije i lijepe priče za hrvatski turizam.“



Pisane vijesti