Ministar Glavina održao sastanak s predstavnicima turističkog sektora otoka Hvara

  • Slika /1_A_fotke_vijesti/241014_hvar1.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar Tonči Glavina danas je na Hvaru, zajedno s gradonačelnicima Hvara i Starog Grada, Rikardom Novakom i Antonijom Škrapom te načelnicima Općina Jelsa i Sućuraj, Nikšom Peronjom i Ivanom Slavićem, održao sastanak s turističkim sektorom otoka Hvara. Na sastanku su razgovarali o dosad ostvarenim rezultatima te mogućnostima unaprjeđenja suradnje, kao i budućim aktivnostima važnim za provedbu reforme upravljanja razvojem turizma.  

Na današnjem sastanku razgovarali smo o ključnim izazovima s kojima se Hvar suočava u pogledu održivog razvoja turizma. Osim očuvanja turističke ponude otoka Hvara, naš cilj je osigurati da se kvaliteta života lokalnog stanovništva ne naruši, posebno u pogledu infrastrukture, stanovanja i upravljanja prirodnim resursima. Radimo na produljenju turističke sezone i razvijanju turističke ponude tijekom cijele godine, što je dio naše šire strategije održivog razvoja te je naš najvažniji cilj razvijati cjelogodišnji turizam“, rekao je ministar turizma i sporta Tonči Glavina. 
 
Glavina je dodao kako otok Hvar uz svoju bogatu turističku ponudu, širi i sportski sadržaj. U ovoj godini Vlada Republike Hrvatske sufinancirala je Spartan World Championship 2024. s iznosom od 1,5 milijuna eura, čime se dodatno podržava  sport kao važan segment cjelogodišnje turističke ponude. 
 
Posebno se veselim što sam imao priliku sudjelovati na Spartan Svjetskom prvenstvu., gdje je sudjelovalo više od 2.500 natjecatelja iz 36 zemalja svijeta. Drago mi je što ova manifestacija pokazuje da se i izvan ljetne sezone mogu organizirati događaji koji će privući turiste, čime Hvar dodatno jača svoju poziciju na međunarodnoj turističkoj karti“, naglasio je Glavina te dodao kako ovakvi događaji doprinose profesionalnom razvoju sportaša, ali i približavaju sport lokalnom stanovništvu. 
 
Na sektorskom sastanku otoka Hvara sudjelovali su predstavnici strukovnih udruženja, državnih institucija, članovi Turističkog vijeća HTZ-a i predstavnici žurnih službi. 


Pisane vijesti