​Ministar Gari Cappelli na sajmu WTM u Londonu

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/WTM_LONDON_2018_L.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli posjetit će World TravelMarket (WTM), vodeće globalno događanje za industriju putovanja koje se ove godine održava od 5. do 7. studenoga u Londonu.
Riječ je o jednoj od najvažnijih svjetskih turističkih burzi na kojoj će se predstaviti gotovo 5000 izlagača iz 185 turističkih destinacija te koju će posjetiti više od 50.000 posjetitelja.
WTM sajmom počinje sezona sajamskih nastupa, ali i drugih promotivnih aktivnosti s ciljem kvalitetne pripreme sljedeće turističke godine.
Sajam i hrvatski štand na WTM-u obići će ministar turizma Gari Cappelli te će se tom prilikom također susresti i s važnim partnerima na britanskom tržištu, turoperatorima, avioprijevoznicima te predstavnicima medija.

Tim povodom ministar je istaknuo kako je britansko tržište važno za našu zemlju: „Na jednoj od najvećih turističkih scena u svijetu, Hrvatska će predstaviti svoje brojne ponude kojima iz godine u godinu osvaja status jedne od najpopularnijih turističkih destinacija. Ovo je ujedno i prilika da se dodatno pozicioniramo na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva koje je jedno od naših najvećih i najperspektivnijih tržišta, s velikim potencijalom daljnjeg rasta. Gosti iz Velike Britanije u značajnoj mjeri putuju u pred i posezoni, većinom odsjedaju u hotelima visoke i više kategorije, a dnevna potrošnja im je znatno veća od prosjeka ostalih tržišta te ćemo stoga i dalje veliku pozornost i promotivne aktivnosti usmjeravati na ovo, nama izuzetno važno tržište.“
 
U prvih deset mjeseci 2018. godine Hrvatsku je posjetilo 850.000 gostiju iz Velike Britanije koji su ostvarili 4.4 milijuna noćenja, odnosno 8 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Najviše su odsjedali u hotelima te zatim objektima u domaćinstvu, dok su najviše noćenja ostvarili u Dubrovniku, Splitu, Konavlima, Puli i Poreču.

Pisane vijesti