Ministar Gari Cappelli i Krešimir Kučko izmijenili informacije o predstojećoj turističkoj godini

Ministar turizma Gari Cappelli jučer se susreo s predsjednikom Uprave nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines Krešimirom Kučkom s kojim je razgovarao o pripremama za predstojeću turističku godinu. U vezi s dobrim informacijama o stanju bookinga, razgovarali su o mogućnosti poboljšanja međusobne suradnje i koordinacije oko otvaranja eventualnih novih linija za ovu i sljedeću godinu.

Obojica su istaknuli kako je nužno partnerstvo između dvije institucije s obzirom na činjenicu da Croatia Airlines vozi cijelu godinu te kako je važan faktor za produljenje sezone. Ove godine nastavit će se s linijama za Lisabon, St. Petersburg, Milano i Prag, dok se aktivno razmatra i uvođenje linija iz hrvatskih destinacija prema Skandinaviji. Također, dogovoreno je da će se razmotriti i linija Milano – Split.

„Turistička sezona za našu tvrtku počinje već oko uskrsnih blagdana, a i ove godine uvodimo sezonske linije s najvažnijih emitivnih tržišta, koje ćemo obavljati sve do kraja listopada. Letovi u predsezoni i posezoni predstavljaju snažnu podršku razvoju turističkih kapaciteta naše države i u tom kontekstu spremni smo na suradnju s Ministarstvom turizma“, rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

„Ovakvi sastanci nužni su za dobrobit ukupnog hrvatskog turizma, posebice za produljenje sezone, koje osim o sadržajima u destinacijama, ovisi i o redovnim zrakoplovnim linijama. Želim zadržati otvoreni dijalog između Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Croatia Airlinesa i vidjeti na koji način možemo kvalitetnije surađivati“, naglasio je ovom prilikom ministar Cappelli.

Podsjećamo, prema zadnjim dostupnim podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih 11 mjeseci 2016. godine, u zračnim lukama u Hrvatskoj ostvaren je promet putnika od 7 milijuna i 871 tisuću, što predstavlja rast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje u 2015. godini. U istom razdoblju ukupan broj slijetanja i polijetanja u zračnim lukama u Hrvatskoj iznosio je 103 tisuće, odnosno ostvareno ih je 8 posto više nego li u istom razdoblju 2015. godine. (www.mint.hr)

Pisane vijesti