Ministar Cappelli ugostio delegaciju turističkih agenata iz Narodne Republike Kine

Slika /webnew/201017-kina.jpg

Ministar Cappelli susreo se s predstavnicima vodećih turističkih agencija u Kini, predsjednikom Uprave Atlas d.d. i Adriatica.net te predstavnicima avio kompanije Emirates u Hrvatskoj. Susret je održan povodom studijskog putovanja turističkih agenata iz Kine kojem je cilj bio približiti Hrvatsku i predstaviti turističke potencijale kineskom tržištu. Oduševljeni ljepotama Hrvatske, čistoćom zraka i netaknutom prirodom, predstavnici turističkih agencija istaknuli su kako u Kini vlada veliki interes za posjete Hrvatskoj te da je potrebno još intenzivnije raditi na promociji Hrvatske u njihovoj zemlji.

Susret je održan povodom studijskog putovanja turističkih agenata iz Kine kojem je cilj bio približiti Hrvatsku i predstaviti turističke potencijale kineskom tržištu. Oduševljeni ljepotama Hrvatske, čistoćom zraka i netaknutom prirodom, predstavnici turističkih agencija istaknuli su kako u Kini vlada veliki interes za posjete Hrvatskoj te da je potrebno još intenzivnije raditi na promociji Hrvatske u njihovoj zemlji.

Tom prigodom ministar Cappelli je izjavio kako Hrvatska ove turističke godine bilježi porast od 50 posto u dolasku posjetitelja iz Kine te se nada da će skorašnje otvorenje predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pekingu i nastavak ulaganja u promociju Hrvatske na kineskom tržištu dovesti do još snažnijeg rasta dolazaka.  Ministar Cappelli dodatno je istaknuo kako će rastu dolazaka dodatno doprinijeti i pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne aviodestinacije i još boljeg avio povezivanja s azijskim zemljama.

Hrvatsku je do 20. listopada ove godine posjetio više od 143 tisuće gostijiu iz Kine koji su ostvarili 213.338 noćenja, odnosno 57 posto više u dolascima te 49 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među najposjećenijim destinacijama koje su posjetili u navedenom razdoblju ističu se Zagreb, Dubrovnik, Split te nacionalni park Plitvička jezera.

Pisane vijesti