Ministar Cappelli susreo se s veleposlanikom Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Józsefom Zoltánom Magyarom

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180219_rh_madj.jpg

Ministar Gari Cappelli primio je veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Józsefa Zoltána Magyara. Tom prigodom ministar Cappelli istaknuo je i pohvalio vrlo dobru gospodarsku, političku i turističku suradnju između dviju zemalja te kao pozitivan primjer naveo prošlogodišnji bilateralni posjet Budimpešti gdje su održani „Hrvatski dani u Budimpešti“, promotivna aktivnost kojom su predstavljeni izvorni hrvatski proizvodi i turistička ponuda Hrvatske. Veleposlanik Magyar pohvalio je smjer razvoja hrvatskog turizma i čestitao ministru Cappelliju na odličnim rezultatima i pozitivnim turističkim trendovima.

„Za očekivati je kako će se dobra gospodarska suradnja nastaviti, a kada govorimo o turizmu treba istaknuti kako turizam ima utjecaj na opći gospodarski razvoj zemlje jer turistička aktivnost pokreće gospodarske sustave“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli i dodao kako Hrvatska i Mađarska, kao prijateljske zemlje, koje veže zajednička povijest i europska sadašnjost, mogu razmišljati o zajedničkim promotivnim nastupima i kreiranju turističke ponude koja prelazi granice pojedine zemlje kada je u pitanju privlačenje turista iz dalekih tržišta poput Kine, Japana i ostalih.

Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je ostvareno 572.203 dolazaka i više od tri milijuna noćenja mađarskih turista što predstavlja rast od 12 posto u dolascima te 9 posto u noćenjima u odnosu na 2016. godinu.

Pisane vijesti