Ministar Cappelli primio veleposlanika Južne Koreje

Ministar turizma RH Gari Cappelli primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Park Won-supa i konzula Lee Dongheea. Veleposlanik Won-sup naglasio je tom prilikom da se ove godine obilježava 25. godina uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Južne Koreje te kako je Hrvatska vrlo popularna i tražena turistička destinacija u Koreji. Na sastanku se razgovarala i o jačanju suradnje na području kulture i turizma čemu će svakako doprinijeti otvaranje Veleposlanstva RH u Seoulu ove godine.

Ministar je tom prilikom istaknuo kako se Hrvatska na dalekim tržištima, između ostaloga i na korejskom, predstavlja u suradnji sa Slovenijom, a povezivanju Hrvatske s tržištem Koreje svakako će doprinijeti i uvođenje direktne avio veze Zagreb-Dubai od 1. lipnja ove godine. Isto tako, u lipnju ove godine u Seoulu je predviđeno održavanje prezentacije Hrvatske za korejske agente.

Tijekom 2016. godine u Hrvatskoj je ostvareno 368 tisuća dolazaka (+18%) i 458 tisuća noćenja (+20%) turista iz Koreje, dok je od početka ove godine zabilježen rast od gotovo 30 posto. Korejski turisti najčešće borave u hotelima u kojima ostvaruju 77 posto noćenja, najviše u hotelima s 3 i 4 zvjezdice. Pri odabiru turističke destinacije korejskim turistima su najvažniji sigurnost i dobar omjer cijene i kvalitete koji destinacija može pružiti (smještaj, hrana, sadržaji). Korejski turisti Hrvatsku posjećuju organizirano, ali i individualno najčešće kao dio šireg europskog kružnog putovanja. U Hrvatskoj korejski turisti najviše posjećuju Zagreb, Plitvice, Zadar, Split i Dubrovnik. (www.mint.hr)

Pisane vijesti