Ministar Cappelli posjetio Maltu: iskazan interes malteških investitora za ulaganje u hrvatski turizam

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180723_malta1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Vallettu, glavni grad Malte gdje se susreo s predsjednicom Republike Malte, Marie Louise Coleiro Preca. Tijekom boravka na Malti, ministar Cappelli u pratnji Jasena Mesića, veleposlanika Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici koji pokriva i Republiku San Marino i Republiku Maltu, susreo se i s potencijalnim malteškim investitorima u hrvatski turizam.

Susret ministra Cappellija i malteške predsjednice Coleiro Preca protekao je u razgovoru o turizmu kao snažnom gospodarskom pokretaču obje zemlje te sve značajnijem porastu robne razmjene s Maltom.

Uručivši predsjednici službeni dres hrvatske nogometne reprezentacije, ministar Cappelli podsjetio je na srebrni uspjeh zlatnog sjaja hrvatskih reprezentativaca koji su trenutno glavni ambasadori hrvatskog turizma.

Podsjetimo, malteška predsjednica jedna je od prvih državnica koja je podržala inicijativu ministra Cappellija o osnivanju jedinstvenog europskog fonda i radne skupine za turizam te se obvezala na daljnje predstavljanje ove inicijative i njenih mnogostrukih aspekata na sastancima visoke razine.

Pisane vijesti