Ministar Cappelli otvorio 9. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije

Slika /arhiva/9 sajam agroturizma_2.jpg

Ministar Gari Cappelli otvorio je danas 9. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu, na kojem je svoje proizvode izložilo 192 obrtnika i poduzetnika iz Šibensko-kninske, ali i ostalih hrvatskih županija te po jedan izlagač iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ove godine partner Sajma je Karlovačka županija. Ministar Cappelli istaknuo je važnost promocije domaće proizvodnje napomenuvši da na hrvatskoj obali posluje nekoliko hotela koji u svojoj ponudi nude namirnice isključivo domaćih proizvođača. 

„Dolazimo u županiju koja u prva četiri mjeseca ove godine bilježi 19 posto više noćenja u odnosu na lanjsku godinu, u županiju koja raste i zna prepoznati turistički proizvod i brojnim posjetiteljima nudi agroturizam koji na razini Europe raste oko 6 posto“, istaknuo je Cappelli na otvorenju Sajma kojemu prisustvuje i kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Cilj, tradicionalnog devetog po redu sajma agroturizma u Skradinu, je predstaviti bogatstvo Šibensko-kninske županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastro specijaliteta, kulturne baštine, folklora i starih zanata, do turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja.

Otvorenju Sajma prisustvovali su župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, skradinski gradonačelnik Nediljko Dujić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić te većina gradonačelnika i načelnika gradova i općina s područja županije.

Organizatori Sajma su Šibensko-kninska županija i županijska regionalna agencija, a suorganizatori su, kao i svih prijašnjih godina, Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik i županijska Obrtnička komora.

Sajam traje i sutra, pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program, a očekuje se da će ga posjetiti oko 20.000 ljudi.

Pisane vijesti