​Ministar Cappelli na svečanom otvorenju međunarodnog sajma dentalne medicine DENTEX

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/MINT-hr.jpg
Ministar turizma Gari Cappelli sudjelovat će u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine na svečanom otvorenju 5. međunarodnog sajma dentalne medicine DENTEX. Riječ je o sajmu posvećenom dentalnoj industriji i praksi koji od 17. do 19. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu okuplja izlagače iz trideset zemalja svijeta te sve veći značaj ima i u razvoju zdravstvenog i dentalnog turizma.

Svečano otvorenje sajma DENTEX održat će se u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine s početkom u 14:00 sati u paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb.

Na jubilarnom 5. izdanju sajma DENTEX posjetitelje od 17. do 19. svibnja očekuje 331 izlagač iz Hrvatske i 30 zemalja svijeta te preko 30 stručnih predavanja za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i asistente.

Segment zdravstvenog turizma jedan je od najbrže rastućih turističkih proizvoda koji na globalnoj razini trenutno raste prema stopi od oko 15-20 posto godišnje te je 15 posto svih putovanja na svijetu motivirano zdravstvenim razlozima. Hrvatska je u svijetu prepoznata kao poželjna destinacija za profesionalne i specijalizirane tretmane dentalne medicine, što je rezultat pozicioniranja zdravstvenog turizama u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. kao jednog od deset ključnih proizvoda na kojima će se graditi razvoj hrvatskog turizma.

Ostale vijesti