Ministar Cappelli na svečanom otvorenju 30. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

Slika /arhiva/131117_30_hok2.jpg

Ministar Cappelli svečano je otvorio 30. po redu Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK). Riječ je o najvećem godišnjem okupljanju ugostitelja i turističkih djelatnika koje se ove godine održava u šibenskom turističkom naselju Solaris. Tom je prigodom ministar Cappelli istaknuo: „Rezultati ovogodišnje sezone, a posebno povećanja u predsezoni i posezoni pokazuju da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija. U punom jeku su pripreme za 2018. godinu a uz razvoj i promicanje selektivnih oblika turizma, očekuju nas i ulaganja u visini od 940 milijuna eura investicija u turizmu, kojima planiramo povećati kvalitetu i konkurentnost“, zaključivši kako je upravo čovjek dodana vrijednost neophodna u turizmu.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Šibenika, Željko Burić koji je, poželjevši sudionicima Kongresa dobru radnu atmosferu i ugodan boravak u Šibeniku, izjavio: “Značajan iskorak koji se događa u turizmu, treba biti praćen i razvojem cjelokupne infrastrukture, a to možemo postići samo zajedničkim i koordiniranim radom svih službi koje sudjeluju u ovom procesu.“

U nastavku današnjeg programa održan je panel na kojem se raspravljalo o aktualnoj problematici turističkog i ugostiteljskog sektora, a na kojem je ispred Ministarstva turizma sudjelovao državni tajnik Tonči Glavina.

Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore kroz tri će dana ugostiti velik broj ugostitelja iz Hrvatske i inozemstva, predstavnike Vlade i resornih ministarstava, saborskih zastupnika, županijskih čelnika, predstavnika komorskog sustava te drugih uglednih gostiju, a sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave najviših predstavnika državnih tijela i stručnjaka iz oblasti ugostiteljstva, komercijalne prezentacije i promocije, kao i prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje. U radnom dijelu Kongresa razmatrat će se teme od važnosti za ugostiteljsku struku: rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i perspektive u sektoru, financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, zapošljavanje u ugostiteljstvu, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme od interesa struke.

Organizacijom Kongresa Hrvatska obrtnička komora prije svega nastoji promovirati struku i njezin dignitet, ali i samu destinaciju, grad i županiju. Domaćin Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, partneri projekta su Solaris i HDS ZAMP, a pokrovitelj Ministarstvo turizma.

Pisane vijesti