Ministar Cappelli na svečanom obilježavanju 70 godina postojanja Jadrolinije

  • Slika /webnew/051217_jadrolinija1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je na svečanom obilježavanju 70 godina rada Jadrolinije, najvećeg hrvatskog putničkog brodara u Hrvatskoj. Proslava održana na brodu „Marko Polo“ u Rijeci okupila je velik broj bivših i sadašnjih zaposlenika, partnera te visokih uzvanika među kojima su uz ministra Cappeliija bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenica župana primorsko-goranskog Marina Medarić, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te saborski zastupnici, gradonačelnici, pomoćnici ministara i državni tajnici

Od samog svog osnutka 1947. godine Jadrolinija ima nezamjenjivu ulogu u životu stanovnika brojnih hrvatskih otoka kao i primorskih gradova, a danas broji 1700  zaposlenih, od čega 75 posto čine pomorci.

Uz održavanje 34 koncesioniranih linija u Hrvatskoj i četiri linije u međunarodnom prometu, Jadrolinija omogućuje povezivanje hrvatskih otoka s kopnom i aktivno sudjeluje u realizaciji hrvatske turističke ponude.

Brodovi tijekom ljetne sezone obavljaju preko 600 polazaka dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se gotovo 24 sata na dan. Jadrolinijina flota trenutno broji 50 brodova i to 34 trajekta za lokalne linije, 10 brzih putničkih brodova, 3 trajekta za međunarodne linije i 3 klasična broda.

Pisane vijesti