Ministar Cappelli na skupštini UHPA-e u Crikvenici i u obilasku Novog Vinodolskog

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180323_uhpa1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je danas na skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u sklopu Dana UHPA-e 2018. održanima u hotelu Omorika u Crikvenici. Prilikom kratkog obraćanja ministar je istaknuo važnost suradnje privatnog i javnog sektora, naglasivši kvalitetnu suradnju sa UHPA-om koja je u kreiranju, pripremi i provođenju turističke sezone, važan i pouzdani partner Ministarstva turizma. „Članice Hrvatske udruge putničkih agencija realiziraju više od 50 posto ukupnog organiziranog prometa u Hrvatskoj te su iznimno bitne za hrvatski turizam, ne samo stoga što su vrlo često prvi kontakt s gostima i na taj način predstavljaju hrvatski turizam, već su i bitan faktor u povezivanju dionika u turizmu i razvoju destinacija. Kroz kreiranje kvalitetnih i smislenih turističkih proizvoda, posebice u domeni selektivnih oblika turizma dostupnih tijekom cijele godine, turističke agencije imaju priliku i za specijalizaciju prema određenim nišama na tržištima koje predstavljaju budućnost turizma. Dodana vrijednost postala je važnija od smještaja. Današnji gosti traže doživljaj, a upravo im vi to nudite“, izjavio je ministar Cappelli prilikom obraćanja sudionicima tradicionalne skupštine UHPA-e zahvalivši pritom udruzi i svim njezinim članicama na doprinosu razvoju hrvatskog turizma.

Skupština se održava u sklopu Dana UHPA-e 2018. koji se od 22. do 24. ožujka 2018. godine održavaju u Crikvenici, UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine 2017/2018 te okupljaju više od 150 sudionika.

U sklopu boravka u Crikvenici, ministar Cappelli obišao je i novouređeni Trg palih boraca  i šetnicu u Selcu, investiciju vrijednu 27 milijuna kuna. Ovom investicijom, Selce je dobilo novi moderni centar koji se prostire na osam tisuća četvornih metara te koji pruža raznovrstan sadržaj i odmor za posjetitelje svih dobnih skupina, zelene površine, drvene klupe i ležaljke, parking za bicikle te dječje igralište.
 
Novljanski turistički potencijali: plaža na Bribirskoj obali, marine Novi i Mitan te hotel Lišanj
 
Nakon svečane skupštine Udruge hrvatskih putničkih agencija, ministar Cappelli posjetio je Novi Vinodolski koji ove godine obilježava 140 godina turizma i 730. godinu od potpisivanja Vinodolskog zakonika. Tom se prilikom ministar Cappelli susreo s gradonačelnikom Velimirom Piškulićem s kojim je razgovarao o razvoju turizma na području grada te je obišao neke od najvećih projekata u Novom Vinodolskom kao što je plaža na obali Petra Krešimira IV. na takozvanoj Bribirskoj obali, marinu Novi, marinu Mitan te hotel Lišanj.

Uz ministra turizma Garija Cappellija, u obilasku novljanskih projekata je sudjelovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
 
„Ove godine u hrvatskom turizmu nas očekuju investicije u vrijednosti gotovo milijardu eura čime će se stvoriti temelji za ostvarivanje još većih prihoda i novog zapošljavanja, a što će vjerujem potaknuti razvoj brojnih lokalnih zajednica. Novi Vinodolski već dugi niz godina ostvaruje odlične turističke rezultate, a siguran sam kako će uz ovakve investicije još više ojačati svoju prepoznatljivost kao kvalitetne destinacije te time dati značajan doprinos uspjehu hrvatskog turizma“, istaknuo je ministar Cappelli.
 
Proces uređenja plažnih prostora na Bribirskoj obali započeo je 2013. godine, a Ministarstvo turizma sufinanciralo je projekt u ukupnom iznosu od 2.988.600,00 kuna kroz Fond za razvoj turizma. Do sada su realizirane četiri od sedam faza koje su rezultirale novim plažnim površinama na oko 500 metara dužine, postavljena je komunalna oprema, formirana su sunčališta, odnosno povećan je plažni prostor te su stvoreni novi atraktivni sadržaji.
 
Hotel Lišanj centralni je hotel u centru Novog Vinodolskog sagrađen 1894. godine te kategoriziran s dvije zvjezdice. Hotel je trenutno u projektu rekonstrukcije i opremanja u cilju podizanja kvalitete hotela na četiri zvjezdice. Završetak radova ove investicije vrijedne gotovo 73 milijuna kuna planiran je za ljeto ove godine. Po završetku ulaganja hotel će imati kapacitet 168 smještajnih jedinica na ukupnoj površini od 10.752,50 m2, a predviđeno je otvaranje 20 do 30 stalnih radnih mjesta koji će u punoj sezoni doseći brojku od 120 zaposlenih.  
 
Uz plaže i hotel, u novaljskom prostoru ove se godine očekuje otvorenje marine Mitan u obližnjoj uvali Muroskva i marine Novi u središtu mjesta. Marina Novi domaćeg investitora GPP Mikić smještena u srcu grada ovoga ljeta počinje s radom te će nautičarima ponuditi 204 veza. Njima i ostalim posjetiteljima na raspolaganju će biti restoran s bazenom, trgovina, kafić, dječje igralište, uredi za charter, frizerski salon, fitness od 130 kvadrata, suvenirnica, praonica, tri apartmana s pogledom na marinu te kao najveća atrakcija, bazen na krovu. Marina Mitan ima 180 vezova za brodice do 15 metara, s mogućnošću prihvata i mega jahti, koje se mogu vezati na vanjskoj strani lukobrana.

Pisane vijesti