Ministar Cappelli na skupštini UHPA-e u Biogradu na Moru i otvorenju hotela Ola kod Trogira

Ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik Frano Matušić danas borave u Biogradu na Moru gdje su se sastali s gradonačelnikom Ivanom Knezom s kojim su razgovarali o turističkim projektima na području grada. Pri tome im je gradonačelnik Knez predstavio projekt izgradnje golf terena te ribarske luke, kao i parka Mirnovec čije je otvorenje najavljeno do početka glavne sezone. Ministar Cappelli danas je sudjelovao i na skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja je u sklopu Dana UHPA-e održana u Hotelu Adriatic. Prilikom kratkog obraćanja ministar Cappelli istaknuo je važnost suradnje privatnog i javnog sektora, naglasivši kvalitetnu suradnju sa UHPA-om koja je u kreiranju, pripremi i provođenju turističke sezone, važan i pouzdani partner Ministarstva turizma.

„Turističke agencije su veoma bitne za hrvatski turizam ne samo zbog činjenice što su vrlo često prvi kontakt s našim gostima i na taj način predstavljaju hrvatski turizam, već su i bitan faktor u povezivanju dionika u turizmu i razvoju destinacija. Hrvatska je na putu da postane cjelogodišnja turistička destinacija, a turističke agencije imaju velike ulogu u promoviranju ponuda koje su dostupne tijekom cijele godine“, istaknuo je ministar te nadodao: „Želimo ujednačiti turizam na cijelom hrvatskom prostoru i povećati domaći turistički promet posebice na kontinentu. Uskoro ćemo predstaviti program namijenjen razvoju cikloturizma, koji je uz enogastro i zdravstveni turizam važan motiv dolaska na kontinent.“

Skupština se održava u sklopu Dana UHPA-e koji traju od 23. do 25. ožujka, a u sklopu događa predviđen je popratni stručni program. Tako je danas održan stručni skup pod nazivom „Značaj putničkih agencija za turizma RH“, na kojem je sudjelovao državni tajnik Ministarstva turizma, Frano Matušić. Državni tajnik će također na večer sudjelovati na dodjeli priznanja povodom 25 godina osnivanja UHPA-e.

Otvorenje hotel “Ola”, Seget Donji - Projekt “Centar zdravog življenja Seget”

Ministar Cappelli danas je sudjelovao i na otvorenju hotela Ola u Segetu Donjem kod Trogira čija je vrijednost oko 12 i pol milijuna eura. Riječ je o hotelu koji je napravljen u sklopu Centra zdravog življenja Seget i koji je dijelom sufinanciran iz strukturnih fondova EU i to u iznosu od oko 2,8 milijuna eura. Novootvoreni hotel zdravstvenog i medicinskog turizma Ola ima 50 soba i 2 apartmana te će zapošljavati oko 40 radnika. Od dodatnih ponuda ima kongresnu dvoranu, prostor u roh-bau stanju izvedbe namijenjen za dvije stomatološke ordinacije s ljekarnom ili ordinacije druge namjene, restoran, wellness, fitness, spa, unutrašnji i vanjski bazen (na krovu zgrade).

„Ovaj projekt odličan je primjer stvaranja novih doživljaja jer će se osim smještajne i ugostiteljske ponude gostima nuditi i dodatna ponuda vezana uz zdravstvene usluge i općenito zdrav način življenja. S obzirom na važnost i potencijal zdravstvenog turizma, ovaj projekt svakako ima dodatnu vrijednost i sasvim sigurno će svojom ponudom doprinijeti atraktivnosti i privlačnosti Trogira, Splitsko-dalmatinske županije te cijele Hrvatske“, istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako su ulaganja u hotelijerstvo i podizanje kvalitete smještajnih objekata jedan od bitnih ciljeva ove Vlade.

„Ove godine nas očekuje više od 800 milijuna eura investicija u turizmu kroz koje će se otvoriti više od 40 novih ili novoobnovljenih hotela. Naš dugoročni cilj je povećanje broja hotela, posebice onih s 4 i 5 zvjezdica, jer je riječ o smještajnom segmentu koji karakterizira visoka popunjenost i cjelogodišnje poslovanje, što je izuzetno važno za produljenje turističke sezone koje trenutno predstavlja glavni izazov turizma RH“.

Osim ministra Cappellija, na otvorenju je sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac kao izaslanica predsjednika Vlade RH. Ministrica Žalac pri tome je izrazila zadovoljstvo ovim projektom te pozvala poduzetnike da se vodeći ovakvim dobrim primjerom, javljaju u što većem broju na nadolazeće natječaju iz fondova Europske unije. (www.mint.hr)

Pisane vijesti