​Ministar Cappelli čestitao Nikolini Šustić pobjednici 30. Svjetskog prvenstva u dugom trčanju na 100 kilometara

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180909_smm_0.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli prisustvovao je svečanosti otvorenja prvog Svjetskog prvenstva u trčanju na 100 kilometara koje je održano u najsjevernijoj općini Hrvatske, u Svetom Martinu na Muri. Ovaj događaj okupio je više od sedam stotina gostiju iz više od 40 zemalja svijeta koji su ukupno pretrčali gotovo 35 tisuća kilometara. Pobjedu je odnijela Hrvatica Nikolina Šustić srušivši dosadašnji hrvatski rekord u trčanju na 100 kilometara.

Istaknuvši kako je ovaj događaj važan za razvoj kontinentalnog turizma te poželjevši sreću u budućim pothvatima svim natjecateljima, ministar Cappelli dodatno je istaknuo važnost organiziranja sportskih i sličnih manifestacija koje privlače posjetitelje iz cijeloga svijeta koje, osim što pružaju više prostora sportskim sadržajima, dodatno pružaju i prostor za upoznavanje kontinentalne turističke destinacije.



Dokazuju to i brojke noćenja i dolaska gostiju koje u Međimurskoj županiji ove godine ostvaruju rast od 18 posto za prvih osam mjeseci ove godine.

Svjetsko prvenstvo u dugom trčanju održano je u organizaciji LifeClass Terme Sveti Martin, Svjetske asocijacije ultra trkača, Hrvatskog atletskog saveza, Atletskog kluba Sljeme te uz pomoć lokalne zajednice i klubova.



Mlada i talentirana Nikolina Šustić, poznata kao jedna od najboljih hrvatskih trkačica pobijedila je na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara, a svojim rezultatom srušila je i hrvatski rekord za više od 6 minuta. Za dolazak na cilj trebalo joj je 7:20:34 što je više od 6 minuta brže od dosadašnjeg rekorda među ženama kojeg drži Marija Vrajić, a koji iznosi 7:27:11, no više bitnije od svega, Nikolina je potukla i najbržeg Hrvata na 100 km za čak 4 minute i 1 sekundu.

Pisane vijesti