Ministar Bajs u španjolskoj pokrajini Aragon

Slika /arhiva/110217-bajs_aliaga1.jpg

Ministar turizma Damir Bajs, u pratnji državnog tajnika Željka Lenarta i suradnika, posjetio je grad Zaragozu u pokrajini Aragon, gdje im je domaćin bio Arturo Aliaga Lopez, pokrajinski savjetnik za industriju, turizam i trgovinu. Ministar Bajs naglasio je kako ova regija uspješno koristi sredstva iz EU fondova za razvoj turizma, te time zadržava stanovništvo koje se uključuje u obogaćivanje turističke ponude, pa ih je stoga zanimljivo povezati s hrvatskim županijama koje razvijaju posebne oblike turizma.


Ministar turizma Damir Bajs, u pratnji državnog tajnika Željka Lenarta i suradnika, posjetio je grad Zaragozu u pokrajini Aragon, gdje im je domaćin bio Arturo Aliaga Lopez, pokrajinski savjetnik za industriju, turizam i trgovinu.
 


Za španjolsku pokrajinu Aragon, po površini usporedivu s Hrvatskom, turizam je važan izvor prihoda. S oko 2,3 milijuna dolazaka i 6,5 milijuna noćenja, turizam ove pokrajine čini oko 10 posto ukupnog BDP-a, gdje su najvažniji zimski, te kulturni, vjerski i zdravstveni turizam.     
 


Ministar Bajs naglasio je kako ova regija uspješno koristi sredstva iz EU fondova za razvoj turizma, te time zadržava stanovništvo koje se uključuje u obogaćivanje turističke ponude, pa ih je stoga zanimljivo povezati s hrvatskim županijama koje razvijaju posebne oblike turizma.
 


Najzad, dodao je ministar, kada je u pitanju organizirani turizam, prvi su španjolski turisti u Hrvatsku stigli upravo iz područja Aragona.



Pisane vijesti