Ministar Bajs posjetio Luku Barcelonu

Slika /arhiva/110218-barc1.jpg

Prošle je godine u Hrvatskoj ostvareno 856 kružnih putovanja brodovima, što predstavlja porast od 11 posto, dok je na brodovima boravilo 1,1 milijun putnika, odnosno 7,5 posto više u odnosu na godinu prije. Štoviše, u posljednjih je pet godina Hrvatska udvostručila broj turista s kruzera, rekao je prilikom posjeta Luci Barcelona ministar turizma Damir Bajs, čija je želja u okviru službenog posjeta Španjolskoj bila vidjeti i na koji način ta zemlja razvija tzv. cruising turizam. Tom se prilikom ministar sastao s predsjednikom Luke Sixteom Combrom Sanchezom i s generalnom direktoricom za turizam u Vladi Katalonije Mirian Muro. Ministar je luku razgledao i s morske strane, prilikom čega je zamjenik direktora Luke Barcelona Santiago Garcia Mila naglasio kako kruzeri čine samo pet posto njihovih prihoda te da se sva zarada dalje ulaže pa su tako već izgrađena i dva luksuzna hotela.


Prošle je godine u Hrvatskoj ostvareno 856 kružnih putovanja brodovima, što predstavlja porast od 11 posto, dok je na brodovima boravilo 1,1 milijun putnika, odnosno 7,5 posto više u odnosu na godinu prije.



Štoviše, u posljednjih je pet godina Hrvatska udvostručila broj turista s kruzera, rekao je prilikom posjeta Luci Barcelona ministar turizma Damir Bajs, čija je želja u okviru službenog posjeta Španjolskoj bila vidjeti i na koji način ta zemlja razvija tzv. cruising turizam.
 


Tom se prilikom ministar sastao s predsjednikom Luke  Sixteom Combrom Sanchezom i s generalnom direktoricom za turizam u Vladi Katalonije Mirian Muro.
 


U okviru radnog sastanka istaknuo je kako porast broja turista s kruzera donosi i određene probleme poput, primjerice, zagušenosti koja se stvara prilikom iskrcaja putnika  u gradu Dubrovniku.
 


Ministar je luku razgledao i s morske strane, prilikom čega je zamjenik direktora Luke Barcelona Santiago Garcia Mila naglasio kako kruzeri čine samo pet posto njihovih prihoda te da se sva zarada dalje ulaže pa su tako već izgrađena i dva luksuzna hotela.
 


Kroz luku u Barceloni, koja u Europi slovi kao glavna homeport luka, prošle je godine prošlo 900 brodova te dva i pol milijuna putnika. Luka zapošljava oko 500 radnika i ostvaruje godišnji prihod od oko 250 milijuna eura.




Pisane vijesti