Ministar Bajs i glavni tajnik UNWTO Taleb Rifai o očekivanjima u 2010. turističkoj godini

Slika /arhiva/091111-wtm-p5w.jpg

Još jedan susret ministra turizma Damira Bajsa s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaiom, održan je danas za u okvirima Svjetskog turističkog sajma u Londonu. U razgovoru o ukupnoj situaciji u svjetskom turizmu, ministar Bajs je pobliže objasnio hrvatske mjere koje su realizirane tijekom 2009. godine, te onima koje će Hrvatska provesti sljedeće godine, a za koje je glavni tajnik UNWTO-a Rifai iskazao veliki interes s obzirom na dobre turističke brojke s kojima se, i po njemu, hrvatski turizam može pohvaliti ove godine. U nastavku razgovora bilo je riječi kako o drugim emitivnim tržištima, tako i o drugim destinacijama, trendovima u putovanju, važnosti uloge interneta pri odabiru mjesta za odmor, načinu putovanja i brojnim drugim temama, prije svega vezanim uz nadolazeću turističku godinu i ono što nas tijekom 2010. godine očekuje na lokalnoj i na globalnoj turističkoj sceni.


Još jedan susret ministra turizma Damira Bajsa s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Talebom Rifaiom, održan je danas za u okvirima Svjetskog turističkog sajma u Londonu.
 


U razgovoru o ukupnoj situaciji u svjetskom turizmu, ministar Bajs je pobliže objasnio hrvatske mjere koje su realizirane tijekom 2009. godine, te onima koje će Hrvatska provesti sljedeće godine, a za koje je glavni tajnik UNWTO-a Rifai iskazao veliki interes s obzirom na dobre turističke brojke s kojima se, i po njemu, hrvatski turizam može pohvaliti ove godine.
 


U nastavku razgovora bilo je riječi kako o drugim emitivnim tržištima, tako i o drugim destinacijama, trendovima u putovanju, važnosti uloge interneta pri odabiru mjesta za odmor, načinu putovanja i brojnim drugim temama, prije svega vezanim uz nadolazeću turističku godinu i ono što nas tijekom 2010. godine očekuje na lokalnoj i na globalnoj turističkoj sceni.    



 




Pisane vijesti