MINGO: Potpisan sporazum o pripremi strateškog projekta turističkog naselja na Šolti

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190408_mingo_solta.JPG
„To je još jedan pokazatelj smjera kojeg smo si zadali i proaktivnog pristupa kakvog smo zauzeli prema domaćim i stranim ulagačima. Stvaranjem poticajnog okvira i pozitivne investicijske klime dajemo veliki doprinos u realizaciji važnih projekata diljem Lijepe naše“, istaknuo je Horvat.

Kao predstavnik investitora, tvrtke Azurna uvala d.o.o., sporazum je potpisao direktor Milenko Bijedić, uz kojega je bio i načelnik Općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić.

Karuzić je naglasio da je taj projekt od posebne važnosti za otok Šoltu, cijelu Dalmaciju, kao i daljnji razvoj hrvatskog turizma.

Projektom je predviđena izgradnja elitnog turističkog naselja, koji uključuje izgradnju hotela kategorije 5 zvjezdica, ukupnog kapaciteta od otprilike 100 soba, SPA i wellness centra, klubske kuće sa restoranom, caffe barom, kluba na plaži za goste hotela, kao i izgradnju 29 vila i 23 bungalova koji će biti brendirani od strane elitnog operatora hotela.

Ukupna vrijednost ulaganja u projekt procijenjena je na 1,07 milijardi kuna, dok se projekt proglašava strateškim samo u dijelu koji se odnosi na prvu fazu realizacije, planirane vrijednosti ulaganja 509 milijuna kuna i otvaranja novih otprilike 250 radnih mjesta.

Daljnje faze projekta planiraju se realizirati kad se za to steknu uvjeti, a do sada je u pripremu i razvoj projekta uloženo oko 183 milijuna kuna privatnog kapitala, navodi se u priopćenju. (Hina)

Ostale vijesti