MEETEX 2020 - Drugo izdanje hrvatske burze poslovnog turizma, 9. - 11- ožujka

Nakon vrlo uspješne prve nacionalne kongresne burze MEETEX - Croatian Meeting Experience Summit – održane u ožujku prošle godine, organizatori (Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma i tvrtka Inovativni eventi) otvaraju drugu po redu burzu od 9. do 11. ožujka 2020. u Zagrebu.

Pokrovitelj MEETEX-a je Ministarstvo turizma, a glavni partneri i sponzori su Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Zagreba – Kongresni ured, Hrvatska gospodarska komora, kao i Maistra Hospitality Group s hotelima The Westin Zagreb, i Sheraton Zagreb i Hilton Hotels Zagreb s hotelom Canopy by Hilton Zagreb City Centre te Eldra, tvrtka za tehničku podršku evenata i prijevoznička tvrtka Hercex.

MEETEX je ove godine okupio 66 hrvatskih ponuđača i 70 kupaca iz segmenta poslovnog turizma ponajviše iz europskih zemalja (Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Izrael, Nizozemska, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija, SAD). Ugovoreno je preko 1200 poslovnih sastanaka kroz 2 radna dana. MEETEX su moderirali domaći i strani stručnjaci iz područja poslovnog turizma. Osim radnog dijela programa, sudionicima je na raspolaganju i neformalno druženje, kroz koje se oni međusobno bolje upoznaju i doživljavaju Zagreb i Hrvatsku kao visokokvalitetno odredište poslovnog turizma.

Također, stranim kupcima je ponuđeno nekoliko inspekcijskih putovanja radi detaljnijeg upoznavanja destinacija. Suradnja je to MEETEX-a s Hrvatskom turističkom zajednicom i sustavom lokalnih turističkih zajednica u svrhu što boljeg upoznavanja destinacije. Prije MEETEX-a 2 grupe su organizirano obišle Istru i Kvarner kao i Zagreb, a nakon MEETEX-a, druge 2 grupe su upoznale ponudu Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Na taj način su se strani kupci mogli osobno uvjeriti u jedan dio bogate hrvatske ponude u segmentu poslovnog turizma.

Hrvatska, kao vodeća kongresno-incentive destinacija u ovom dijelu Europe zasigurno ima što za ponuditi međunarodnim kupcima i organizatorima poslovnih događanja, pa MEETEX postaje tradicionalno mjesto ovakvih poslovnih susreta.

Više informacija na www.meetex.eu

Najave