Međunarodno wakeboard natjecanje od 26. do 31. svibnja

Slika /arhiva/HandiWake014.jpg

U Puntarskoj uvali na otoku Krku, Wakeboard centar Cable Krk će od 26. do 31. svibnja održati Krk Handi Wake – međunarodno IWWF rangirano ** wakeboard i wakeskate natjecanje za kategorije Junior i Open, uključujući i najvažniju, Seated kategoriju za ridere s invaliditetom.

Tradicionalni Krk Handi  – wakeboard škola i natjecanje za osobe s invaliditetom, koja se održava na Krku svakog lipnja još od 2004. godine, i ove godine poziva sve wakeboardere i wakeskatere da se pridruže subotnjem natjecanju. Treninzi su počeli u ponedjeljak, 26. svibnja, okupljanjem ridera iz Francuske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Službeni trening i kvalifikacije za natjecanje održat će se u petak, 30. svibnja te finala u svim kategorijama, u subotu, 31. svibnja 2014.

Tijekom manifestacije organizatori su priredili niz pratećih događanja. U utorak, 27. svibnja u 19 sati u centru Punta ispred caffe bara Piccolo održat će se košarkaška utakmica za osobe s invaliditetom, a u petak, dan prije finalnog natjecanja u Wakeboard centru Cable Krk nastupit će rock grupa Open Road iz Punta. Za subotnju zabavu publike zadužen je DJ Chill s najboljim od hip hop, funk i reggae klasika te voditelj programa Marko Petar Orešković.

Organizatori manifestacije su Hrvatski savez za skijanje na vodi i Wakeboard klub Krk, a cilj projekta je povezivanje osoba s invaliditetom, wakeboardera, wakeskatera i svih poklonika glazbe, mode i stila života koji prate ovu scenu, u jedinstveni vikend sporta i zabave.



Najave