Međunarodni sajam GAST u Spaladium areni od 27. veljače do 2. ožujka

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/HN20190225045107.jpg

Tradicionalni međunarodni sajam GAST ove će se godine u splitskoj Spaladium areni održati od 27. veljače do 2. ožujka, a na njemu će biti predstavljeno oko 700 brendova izlagača i suizlagača iz osam zemalja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare. GAST se održava 24. godinu zaredom i objedinjava više sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, turizma te sladoleda i slastica. Sudjelovanje su potvrdili izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije i Tajlanda. "Očekujemo kako će kroz ovogodišnji GAST proći oko 18.000 poslovnih ljudi u delegacijama te individualnim posjetima ili sudjelovanjem na konferencijama," rekla je ravnateljica tvrtke-organizatora "Sajam Split" Sanja Veić.

Izvijestila je da će ovogodišnji GAST imati tri programa: konferencijski, degustacijski i vinski.

"U konferencijskom programu predviđeni su paneli o digitalizaciji u turizmu, nautičkom turizmu, reformi turističkog zakonodavstva i turističkoj infrastrukturi, te o najnovijim trendovima malih iznajmljivača" rekla je Veić.

Degustacijski program odvijat će se pod nazivom "Gast u slast", a posjetitelji će moći vidjeti najnovije gastronomske specijalitete za nadolazeću turističku sezonu.

Po njenim riječima, u vinskom programu pod nazivom "Gastro živjeli" posjetitelji će moći kušati više od 180 uzoraka domaćih vina.

Najavila je i oko 50 prezentacija alkoholnih i bezalkoholnih pića i hrvatsko natjecanje u izradi pizza s kojeg će se pobjednik plasirati na međunarodno natjecanje u izradi pizza u Napulju.

(Hina/FaH)

Ostale vijesti