Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas

Slika /arhiva/15-solin-cro-tourfilm.jpg

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas, unutar koje se održavaju Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO) i predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, otvorena je u jučer u Solinu.

Na ITF'CRO pristigla su 283 filma iz 59 zemalja od kojih su 63 nominirana u natjecanje za neku od festivalskih nagrada. Osim toga, bit će uručeni certifikati hrvatskom gradu i mjestu  koji će biti kandidati  u natjecanju za zlatni cvijet Europe 2016.

Na otvaranju Interstasa rečeno je kako će u kategoriji gradova u natjecanju za Zlatni cvijet Europe 2016. iz Hrvatske biti nominiran Poreč, a u kategoriji općina/mjesta Općina Sveti Martin na Muri.

Direktor Interstasa Vojko Pleština je istaknuo kako ta manifestacija predstavlja ono što je najbolje u turizmu. Dodao je da je na ovogodišnjem Interstasu prisutan osnivač i direktor portala Travelindex-Media Bernard Metzegr.

"Portal Travelindex-Media već mjesec i pol dana predstavlja manifestaciju Interstas i Solin, a na tom će portalu biti objavljeni filmovi dobitnici nagrada što znači kako će te filmove, koji promiču turističke vrijednosti, moći vidjeti milijuni gledatelja diljem svijeta", kazao je Pleština.

(Hina)



Pisane vijesti