Međunarodna manifestacija ''Drivenik – čuvar kroz povijest''

Slika /arhiva/drivenik _2014.jpg

Dvodnevna međunarodna manifestacija ''Drivenik – čuvar kroz povijest'' ove se godine održava 3. i 4. svibnja. U kaštel će useliti vitezovi, a pod zidinama će niknuti srednjovjekovni tabori.

Unutar kaštela Drivenik prikazat će se i niz povijesnih, edukativnih, zabavnih i glazbenih predstava na pozornici, a uokolo utvrde bit će postavljen srednjovjekovni viteški tabor. Oko kaštela održavat će se i niz interaktivnih radionica poput radionice mačevanja, streličarstva, srednjovjekovnog plesa i igara, glagoljice i srednjovjekovne kuhinje. Posjetiteljima će se također predstaviti i stari zanati i obrti, te lokalni tradicionalni proizvodi.

Ove godine sudjelovat će sedam viteških udruga i to dvije gostujuće, iz Slovenije i Mađarske. Zbog velikog prošlogodišnjeg interesa najmlađih, u ovogodišnji program uvrštene su radionice i program za djecu.

Program će ove godine biti djelomično sufinanciran sredstvima Europske unije.

Drivenički srednjovjekovni kaštel leži na dominantnom brijegu iznad vinodolske kotline, a spominje se još u Vinodolskom zakoniku iz 1288. godine, čiji su potpisnici bili i predstavnici Drivenika.



Najave