Međunarodna konferencija „Kulturna ruta – destinacija Napoleon“

Slika /arhiva/Napoleon-rute.jpg

Od 20. do 23. listopada Orebić će biti domaćin međunarodne konferencije „Kulturna ruta – destinacija Napoleon“, u sklopu generalne godišnje skupštine Europske federacije napoleonskih gradova (European Federation of Napoleonic Cities) koja broji 55 gradova članova. 

Hrvatska je po prvi puta odabrana za domaćina, a najavljen je dolazak više od stotinu sudionika, od čega 80 iz 15 europskih država. Tako se na Pelješcu između ostalih očekuju gradonačelnici Lubina, Boleslaweca, Pontivyja, Monteraua i Jene, zamjenik gradonačelnika Pariza, predstavnik iz ureda gradonačelnika Moskve, kao i znanstvenici Sorbone te drugih poznatih europskih sveučilišta i muzeja.

Iz Hrvatske će sudjelovati predstavnici jedinica područne i lokalne samouprave, turističkih zajednica, razvojnih agencija te znanstvenih i stručnih institucija vezanih uz baštinu i istraživanja napoleonskog razdoblja. 

Uz Europsku federaciju napoleonskih gradova, organizator  konferencije je hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“, a suorganizatori su hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ te tvrtke HF Eko Etno Grupa i Kontekst savjetovanje.Najave