Mediteranska konvencija o održivom turizmu održana u Barceloni

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190610_inherit3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predstavnice Ministarstva turizma koje zastupaju ministarstvo kao partnera u projektu INHERIT, sudjelovale su na Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu (Mediterranean Sustainable Tourism Convention 2019), od 5. do 7. lipnja 2019. godine, u organizaciji provincijskog vijeća Barcelone (Barcelona Provincial Council) i BleuTourMed projekt u partnerstvu s CETT-UB (School of Tourism, Hospitality and Gastronomy of the University of Barcelona).

Na konvenciji je sudjelovalo više od 70 govornika i 200 predstavnika na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini turističkog sektora iz privatnih i javnih tijela te institucija visokog obrazovanja.

Posebne teme, o kojima se između ostalog raspravljalo tijekom brojnih panela i radionica, odnosile su se na ključna postignuća MED zajednice održivog turizma, označavanje i certificiranje u svrhu promocije održivog turizma, upravljanje turističkim destinacijama temeljeno na stručnom znanju i podacima, diversifikaciju turističke ponude na Mediteranu, uključivanje privatnog sektora u održivi turizam, održivu mobilnost u turističkim destinacijama kao odgovor na potrebe stanovnika, radnika i putnika, a predstavnica Ministarstva turizma govorila je i na panelu o temi provedbe politika održivog turizma.

U izložbenom prostoru, u sklopu konvencije, predstavljeno je ukupno 18 projekata teritorijalne suradnje MED zajednica održivog turizma, aktivnih u 12 zemalja Mediterana koje uključuju gotovo 200 organizacija, između kojih je i projekt Ministarstva turizma, INHERIT – strategije održivog turizma za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine obalnog i morskog područja Sredozemlja.

Pisane vijesti