Maratonska Skupština UHPA-e: Žgomba ostaje predsjednik

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Nakon deset sati rasprava, Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na svojoj je izbornoj skupštini u četvrtak navečer u Zagrebu zaključila da će Boris Žgomba do rujna ostati predsjednik te udruge.

Žgomba, aktualni predsjednik, je Hini nakon Skupštine izjavio da nije izabran novi predsjednik jer su on i kandidatkinja za tu poziciju Katica Hauptfeld u konačnici dobili isti broj glasova. Na Skupštini je bilo prisutno 53 člana te udruge koji imaju ukupno 306 podglasova.

Ta se skupština čekala nekoliko mjeseci, a njezino sazivanje inicirale su još prošle jeseni nezadovoljne članice-agencije, od kojih su četiri potkraj prošle godine i isključene iz članstva.

Zbog prozivanja i nezadovoljstva dijela članica poslovanjem udruge i drugom problematikom, direktor UHPA-e Željko Trezner tada je i predao svoj mandat na raspolaganje, ali to nije prihvaćeno na izvanrednoj Skupštini u veljači ove godine u Zadru, pa je Trezner ostao direktor. Uz Treznera se često prozivalo i predsjednika Žgombu i to zbog, kako su kazali iz inicijative UHPA-e za promjene, nezadovoljstva radom čelnika udruge, nemogućnošću dobivanja na uvid financijskih i drugih izvješća o radu UHPA-e te drugo. Zamjera im se i da nisu dovoljno promovirali agencijsku djelatnost te da je zbog svega toga došlo i do narušavanja ugleda udruge.

Cijela Skupština u četvrtak je prošla u vrlo 'napetim' tonovima i razmimoilaženjima praktički oko svih pitanja i točaka dnevnog reda.

(Hina)



Pisane vijesti