Manifestacija "Golden Opatija" u čast 170 godina opatijskog turizma

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Trodnevnom manifestacijom „Golden Opatija“, centralnom proslavom jubilarnih 170 godina turizma, Opatija će oživjeti svoja najslavnija povijesna razdoblja, i svojim stanovnicima, ali i gostima, pružiti uvid u carsku atmosferu s prijelaza stoljeća kada su se na njenim obalama odmarali predstavnici europske aristokracije i poznati umjetnici, kao i zlatnih šezdesetih i sedamdesetih godina kada su gradske terase bile pozornice za najslavnije pjevače šlagera među kojima je posebno mjesto uvijek imao „Mr. Morgen“ - Ivo Robić.

Program će započeti u subotu, 19. srpnja, glazbeno-scenskim spektaklom „Carski grad“, koji će od 21.30 sati poznate turističke lokacije u centru grada – od Ljetne pozornice do Slatine – pretvoriti u scenografiju za priču o turističkom početku najslavnije hrvatske destinacije. Kroz igru glazbe, glume i plesa, te uz pomoć suvremene tehnologije, posjetitelji će „uživo“ moći pratiti gradnju Ville Angioline, saznati kako su slavni umjetnici upravo u Opatiji pronašli svoje nadahnuće, nasmijati se uz film Charlieja Chaplina kojem će „show“ ukrasti stari podvornik u kino-dvorani, te prošetati kroz brojne scene koje su obilježile opatijske turističke početke.

Dan kasnije, u nedjelju, 20. srpnja, Opatija će se probuditi u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, kada je važno bilo slušati Ivu Robića, jesti toast i piti sok od marelice sa šlagom te opušteno uživati u mladosti i buđenju nove glazbene priče. Od 18.30 sati ta priča bit će ponovo probuđena uz veseli program „RetrOpatija“, i svi će se moći pridružiti zabavi na plaži uz dečke s gitarama i lijepe djevojke u bikinijima te još jednom prisustvovati koncertu legendarnog „Mr. Morgena“ na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner. 

Trodnevnu glazbenu priču zaključit će nešto moderniji i žešći ritmovi, uz program „Svi u disco“ u ponedjeljak, 21. srpnja, od 21.30 sati na gradskom kupalištu Slatina, čije će glavne zvijezde biti legende funk i disco glazbe – „Kool and the Gang“. A njihov najveći hit, pjesma Celebration, bit će izvrsna podloga za najveće slavlje u dosadašnjoj turističkoj povijesti grada.

www.opatija-tourism.hr



Najave