Manifestacija Babičini kolači

Slika /arhiva/kkz-logo-p.jpg

Pozivamo Vas na 6. Babičine kolače - natjecanje u pripremanju slastica po autohtonim zagorskim receptima, koje će se održati u subotu 14. travnja, u 12 sati u Đurmancu (restoran „Kod Žarka“).

Babičini kolači jedinstvena su i zaštićena manifestaciju Krapinsko-zagorske županije u kojoj mogu sudjelovati samo žene koje su ujedno i bake, a do sada se na Babičinim kolačima natjecala ukupno 81 babica sa 162 autohtona zagorska recepta.

Na ovogodišnjim, šestim po redu Babičinim kolačima, za lentu će se boriti 32 babice koje dolaze iz svih dijelova Županije, a osvojit će je ona čiji će kolači dobiti najviše bodova za autohtonost recepture i sastojaka, za okus, za domišljatost u prezentaciji…

U žiriju će sjediti vrhunski  gastronomski znalci; kuhar Slavko Večerić, predsjednik Kuharskog saveza KZŽ, Branka Kralj, kuharica i nastavnica pri Ugostiteljskoj škole u Zaboku i Marko Živaljić, kuhar i vlasnik agroturizma Majsecov mlin. 

Ove godine babice će se natjecati i za priznanje za vizualni dojam pod nazivom Izvorno zagorsko, koji će ocjenjivati Senka Jurina, poznata hrvatska folkloristica.

 



Najave