Malim i srednjim poduzetnicima 30 milijuna eura iz EU fondova

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

U drugoj polovici 2013. godine, gospodarskim subjektima malog i srednjeg poduzetništva, uključujući i poduzetnike iz turizma, na raspolaganju će biti očekivani iznos od bespovratnih 30 milijuna eura iz strukturnih fondova Europske unije.  Potpore će iznositi od 500.000 do 3,5 milijuna eura, odnosno 50 do 60 posto prihvatljivih troškova projekta, a natječaj će provoditi Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Prema Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, čiji je cilj jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, prihvatljivi projekti odnosit će se na izgradnju novih, te modernizaciju i nadogradnju postojećih smještajnih ugostiteljskih objekata (hotela i aparthotela s najmanje 3*, hotela vrste baština i pansiona) s dodatnim sadržajima (bazeni, wellness, dvorane za sastanke, zdravstveni, sportski i rekreativni sadržaji i slično) te na izgradnju dodatnih sadržaja za postojeće objekte navedenih vrsta.

Kod odabira prijavljenih projekata u obzir će se, između ostaloga, uzimati zrelost projekta i sposobnost podnositelja da njime upravlja (financijski, tehnički, administrativni kapaciteti), mogućnost dodatnog zapošljavanja, energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije, cjelogodišnje poslovanje i projekti na turistički manje razvijenim područjima.

Kako bi se potencijalnim korisnicima pomoglo u pripremi projekata za apliciranje, Ministarstvo poduzetništva i obrta do 30. lipnja 2013. godine provodi javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj.

Na javni poziv mogu se  prijaviti i projekti iz turizma, a po završetku natječaja, bit će odabrano 10 projekata visoke razine spremnosti, svaki u vrijednosti od najmanje 7,5 milijuna kuna, kojima će se kasnije pružiti potrebna pomoć.

Sve potrebne informacije nalaze se na web stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta, dok se dodatna pitanja mogu postaviti na besplatnom info telefonu 0800 234505 ili na adresu elektroničke pošte programiranje@minpo.hr

 



Pisane vijesti