Mala barka - promidžba i brendiranje turističkog proizvoda baštine sjevernog Jadrana

Slika /arhiva/150108_Rijeka.jpg

Završna konferencija projekta Mala barka namijenjenog promidžbi i brendiranju turističkog proizvoda temeljenog na pomorskoj, ribarskoj i brodograditeljskoj baštini sjevernog Jadrana, održana je jučer u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Partneri na projektu bili su Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Izola, Općina Izola, vodeći partner Primorsko-goranska županija, a projekt je financiran iz programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013.

Ukupna vrijednost projekta je 678.016 eura, od čega je bespovratnih 576.314 eura, a započeo je u veljači 2015. godine. Održano je više zabavno-edukativnih manifestacija u Rijeci, Mošćeničkoj Dragi i Izoli (Festival mora i pomorske tradicije Fiumare, Smotra i regata tradicijskih barki na jedra, Ribiški praznik) te su otvoreni novi muzejski prostori, odnosno interpretacijski centri na temu tradicijskog pomorstva, ribarstva i brodogradnje u Mošćeničkoj Dragi i Izoli. Na interaktivnim radionicama mogle su se učiti pomorske i ribarske vještine, predstavljeni su stari običaji i zanati te autohtona gastronomska ponuda, a posjetiteljima je omogućen autentičan doživljaj oba područja.

S obzirom da je suradnja bila uspješna, planiraju se nadogradnja i nastavak u sklopu programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014-2020, rečeno je na konferenciji. Novim projektom bi se koncept razvoja turističkoga proizvoda i zaštite pomorske baštine nadogradio i primijenio u svim krajevima gdje je već započet (Mošćenička Draga, Rijeka, Izola), ali i u drugima (Nerezine, Krk, Piran, Malinska, Crikvenica, Opatija, Portorož, Kopar, Mali Lošinj i drugi).

(Hina)



Pisane vijesti