Makarski hotelijeri u berbi maslina

Slika /arhiva/121115-mak1.jpg

Hotelijeri Makarske koji su proteklih dana prigodno obilježili 80. obljetnicu poslovanja te hotelska tvrtke, danas su počeli berbu maslina u hotelsko-turističkom naselju Rivijera, doznaje se od direktora Hotela ,,Makarska,, Joška Lelasa.

Na oko 200 starih maslinovih stabala koliko ih je na prostoru tog hotelskog naselja, kazao je direktor Josip Škrabić, očekuje se ubrati više od 3000 kilograma maslina. Prerađeno maslinovo ulje, kao i dosadašnjih godina, koristit će se idućega ljeta u pripremi dijela obroka u pansionskoj i izvanpansionskoj ponudi u hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera, a dio će biti pakiran u količine od 0,50 litara i podijeljen gostima koji više sezona dolaze u makarske hotele, dodao je Škrabić.

U branju maslina, čemu pogoduje i vrlo lijepo i sunčano vrijeme, sudjeluju konobari, kuhari, recepcionari, osoblje domaćinstva, uprave, pomoćno i tehničko osoblje, kazao je direktor Joško Lelas, te dodao kako su Hoteli Makarska ovu poslovnu godinu zaključili s 218.524 turističkih noćenja i ukupnim prihodom od oko 72.171.000 kuna. (tekst i foto: Vedran Ribarević)



Pisane vijesti