Makarska – Udarni vikend kolovoza

Slika /arhiva/110713-ma1.jpg

Prvi vikend kolovoza na Makarskoj rivijeri u znaku je velike ovoljetne smjene gostiju, ali i s brojnijim dolaskom od odlaska turista kojih će više od 12.000 stići u ljetovališta na području od Brela do Gradca, gdje će, kako se očekuje, ljetovanje nastaviti oko 48.000 gostiju.

Hotelijeri na Makarskom primorju, koji ugošćuju više od 12,5 tisuća gostiju većim dijelom stranih, posluju uglavnom bez slobodnih kapaciteta, zadovoljni su sezonom i očekuju da će ostvariti dobar poslovni rezultat.

Ovo je još jedan veliki ljetni vikend koji potvrđuje očekivanu uspješnu turističku sezonu koja će kod hotelskih kuća polučiti kvalitetan uspjeh u dolasku gostiju i broju noćenja, kao i u ukupnom turističkom prometu - kazao je danas novinarima potpredsjednik Udruge poslodavca u hotelijerstvu Hrvatske Joško Lelas te dodao kako je dio vodećih hotelskih kuća s Primorja uputio agencijama stop-booking do konca kolovoza, a za  sve hotele preporuča se nadalje prethodna rezervacija smještaja.

Direktor makarskog Turističkog ureda Davor Glavina zadovoljan sedmomjesečnim učinkom u Gradu s ostvarenih 429.000 noćenja potvrđuje također kako će ovogodišnje ljeto imati vrlo kvalitetni učinak.

Na Makarskoj rivijeri, prema informacijama od kolega iz turističkih ureda, ostvareno je do konca srpnja skoro 2.200.000 noćenja pa je za očekivati da na kraju ljeta Primorje zabilježi učinak veću od 4.200.000 registriranih turističkih noćenja, kazao je Glavina. (V. Ribarević)



Pisane vijesti