Makarska rivijera na turističkom sajmu u Pragu

Slika /arhiva/110215-maa-s1.jpg

Na velikom turističkom sajmu 'Holiday World Prague’, održanom od 10. do 13. veljače, u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) uspješno se predstavila i Makarska rivijera na čijem su prostoru nuđeni prospekti i informacije svih turističkih mjesta od Brela do Gradca, a predstavnici Primorja goste upoznavali s pojedinostima ponude na Primorju.



Interes uglavnom čeških gostiju, a iznimka nisu bili ni turisti iz Poljske, Slovačke i još ponekih zemalja, na toj turističkoj burzi bio je iznimno velik, bolji nego prošle godine, kazali su Tonči Lalić, voditelj makarskog štanda i šefica sajma Danijela Vulin.



Potvrdili su to i predstavnici Šibensko kninske, kao i dijela Dubrovačko neretvanske županije te predstavnici Zagreba, koji su kao i Makarska rivijera imali svoje štandove u sklopu HTZ-a.



Na području Splitsko-dalmatinske županije, prema podacima županijske Turističke zajednice, prošle je godine boravilo 191.258 čeških turista koji su ostvarili 1.422.685 turističkih noćenja, a ove godine, prema prvim podacima o stanju bookinga koji je bolji nego lani, očekuje se povećanje turističkog prometa s češkim gostima za oko 3 posto, doznaje se od dr. Milia Razovića, direktora Turističkog ureda ŽTZ-a. (tekst i fotografije: Vedran Ribarević)



Pisane vijesti