Makarska: Kolovoz ispravlja predsezonske minuse

Slika 22.8.2009
Kolovoz bi, prema dosadašnjim podacima i realnim očekivanjima do konca mjeseca, trebao ispraviti minuse iz sedmomjesečnog turističkog poslovanja u kojemu je na Makarskom primorju ostvareno skoro dva milijuna turističkih noćenja, ocijenio je danas predsjednik Turističke zajednice Makarske rivijere Davor Glavina.

Računa se da će ovoga vikenda oko 4 tisuće turista stići u ljetovališta od Brela do Gradca, a znatno više njih zaključiti svoj odmor na moru, no ovo je još, vjerujem, jedan kvalitetni vikend nade za cijelu sezonu, koji će upotpuniti ovogodišnju turističku sliku, rekao je Glavina.

Dodao je kako se turističko ljeto produžilo, a na Makarskom primorju prema najavama hotelijera i njihovom stanju bookinga i pristiglih rezervacija te informacijama iz turističkih ureda, od ovoga vikenda ljetovanje će nastaviti oko 35.000 gostiju od čega njih više od 11.000 u hotelskim kućama.

Od danas su u hotelima cijene pansionskih, polupansionskih i usluga noćenja s doručkom od 15 do 20 posto niže u odnosu na cijene istih usluga u špici ljeta.

Tako se cijene polupansiona kreću za individualne goste od oko 350 do 630 kuna po osobi, a većina od četrdesetak hotela na Makarskoj rivijeri nema slobodnih mjesta, kažu u makarskoj turističkoj zajednici. (Hina)
 


Pisane vijesti