Maistra u devet mjeseci s manjom, a u trećem tromjesečju s višom dobiti

Slika 30.10.2009

Rovinjska hotelska tvrtka Maistra u devet je ovogodišnjih mjeseci ostvarila neto dobit od 90,15 milijuna kuna, što je 7,3 posto manja dobit nego za isto razdoblje prošle godine, dok im je dobit trećeg ovogodišnjeg tromjesečja 6,5 posto viša od one za isto lanjsko tromjesečje, te je iznosila 150,28 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće Maistre na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi u devet mjeseci ove godine iznosili 470,61 milijun kuna i bili su tek 0,1 posto manji nego lani, a oko 69 posto tih prihoda ili 325,82 milijuna kuna ostvarili su samo u trećem tromjesečju ove godine, koje je po tome za 2 posto 'jače' nego isto lanjsko.
 
Na razini devet mjeseci ukupni su rashodi ove godine porasli 1,7 posto, na 380,45 milijuna kuna, dok su na razini trećeg tromjesečja smanjeni 1,5 posto, na 175,53 milijuna kuna. To u komentaru uz Izvješće iz Maistre pojašnjavaju intenzivnim aktivnostima u cilju podizanja efikasnosti poslovanja.
 
Navode i da su u devet mjeseci imali 2,5 milijuna noćenja ili 1,4 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, što pojašnjavaju negativnim utjecajima ekonomskih kretanja na glavnim tržištima.
 
I za očekivani rezultat do kraja ove godine kažu da će biti pod tim utjecajima, tim više što u razdoblju posezone i do kraja godine očekuju niži volumen prodaje od prošle godine, posebno uslijed pada kongresnog turizma.
 
Ističu i da nisu izloženi riziku likvidnosti, jer održavaju fleksibilnost financiranja na način da ugovorene kreditne linije budu kontinuirano dostupne. (Hina)


Pisane vijesti