Lorencin promovirao program HOTSPOT CROATIA i najavio dobru predsezonu

Slika /arhiva/140412-rovinj-hotspot1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Rovinju, povodom manifestacije Red Bull Air Race, predstavio program Ministarstva turizma HOTSPOT CROATIA i promovirao prvu instalaciju koja označava točku besplatnog pristupa Internetu na rovinjskom trgu, ispred Hotela Adriatic. Za ovaj je program Ministarstvo turizma objavilo javni poziv na koji se do 22. travnja ove godine mogu javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za uspostavu novih hotspot točaka, nadogradnju već postojećih te obilježavanje novih i već postojećih pristupnih točaka tzv. wi-fi interpretacijama koje doprinose prepoznatljivosti i promociji lokacija na kojima će se gostima osigurati besplatni pristup Internetu. „Ministarstvo turizma za financiranje ovog programa planira izdvojiti ukupno 2 milijuna kuna, s time da se pristupne točke sufinanciraju do 50 posto, a wi-fi interpretacije do 80 posto ukupne vrijednosti. Riječ je o proširenom programu, započetom prošle godine, temeljem kojeg je, zahvaljujući dobroj suradnji MINT-a, u ukupno 68 općina, gradova i županija, uspostavljeno oko 270 pristupnih točaka diljem RH“, ističe Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Rovinju, povodom manifestacije Red Bull Air Race, predstavio program Ministarstva turizma HOTSPOT CROATIA i promovirao prvu instalaciju koja označava točku besplatnog pristupa Internetu na rovinjskom trgu, ispred Hotela Adriatic.

Za ovaj je program Ministarstvo turizma objavilo javni poziv na koji se do 22. travnja ove godine mogu javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za uspostavu novih hotspot točaka, nadogradnju već postojećih te obilježavanje novih i već postojećih pristupnih točaka tzv. wi-fi interpretacijama koje doprinose prepoznatljivosti i promociji lokacija na kojima će se gostima osigurati besplatni pristup Internetu.

„Ministarstvo turizma za financiranje ovog programa planira izdvojiti ukupno 2 milijuna kuna, s time da se pristupne točke sufinanciraju do 50 posto, a wi-fi interpretacije do 80 posto ukupne vrijednosti. Riječ je o proširenom programu, započetom prošle godine, temeljem kojeg je, zahvaljujući dobroj suradnji MINT-a, u ukupno 68 općina, gradova i županija, uspostavljeno oko 270 pristupnih točaka diljem RH“, ističe Lorencin.

„Ovogodišnja predsezona, uključujući i najavu dolazaka za Uskrs, pokazuje znatno bolje rezultate nego lani, što je odličan pokazatelj za nastavak turističke 2014. godine. Nakon odličnih fizičkih i financijskih rezultata u 2013. godini, 7 posto veći buking za cijeli travanj nego lani, samo je uvertira u ovogodišnji tijek turističke sezone koja će, s obzirom na kvalitetne i pravovremene pripreme privatnog i javnog sektora, sasvim sigurno nacionalnom gospodarstvu i ove godine donijeti znatan zamah", rekao je ministar.

Prema podacima bukinga, kojima raspolaže Hrvatska turistička zajednica, tijekom Uskršnjih blagdana u Hrvatsku bi trebalo doći oko 75 tisuća turista, dok ih se kroz cijeli travanj očekuje oko 490 tisuća, što je porast od 7 posto u dolascima u odnosu na travanj prošle godine. Rovinj je ovoga vikenda, povodom europske utrke Red Bull Air Race ugostio oko 50 tisuća turista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije. Zaljubljenici u ovaj adrenalinski sport došli su pogledati utrku Svjetskog prvenstva koja je po prvi put u svojoj povijesti održana u Hrvatskoj.

„Red Bull Air Race je jedinstvena i prva manifestacija takve vrste u Hrvatskoj koju je podržalo i u čijoj je organizaciji sudjelovalo i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Interes domaće i inozemne publike zaista je nevjerojatan, a ekonomski i promocijski efekti na cjelokupni turizam Hrvatske, a posebice na turizam Istre, su neprocjenjivi. Ovakav događaj odličan je primjer razvoja destinacije i privlačenja turista izvan glavne sezone, što i jest jedan od ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da je otvorenjem Red Bull Air Race otvorena i turistička sezona“, istaknuo je ministar Lorencin.



Pisane vijesti