Lorencin na otvorenju 1. Kongresa ekološkog i održivog turizma „Neodoljiva Hrvatska“

Slika /arhiva/mint.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovat će na otvorenju Prvog kongresa ekološkog i održivog turizma „Neodoljiva Hrvatska“.

Svečano otvorenje kongresa održati će se 25. studenoga (utorak) u The Westin Hotel Zagreb (Ulica Izidora Kršnjavog 1), s početkom u 9 sati.

Teme kongresa: Očuvanje nacionalnih prirodnih dobara i uvjeta za razvoj zdravog turističkog proizvoda, stvaranje visoke razine građanske odgovornosti i svijesti o estetici i urbanoj kulturi, postavke za pozitivan dojam posjetitelja o Hrvatskoj kao posebno privlačnoj destinaciji. Program kongresa potencira vrednovanje ekoloških vrijednosti Hrvatske temeljenih na tradicijsko-kulturnim obilježjima, uz očuvanje nacionalnih prirodnih dobara i uvjeta za razvoj zdravog turističkog proizvoda. Stvara visoku razinu građanske odgovornosti, svijesti, te razvija estetsku i urbanu kulturu u promišljanju održivog turizma kao pretpostavke za pozitivan dojam posjetitelja o Hrvatskoj kao posebno privlačnoj destinaciji.

Kongres će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a ostali pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.



Najave