Lorencin i Karagjozosku o jačanju turističke suradnje Makedonije i Hrvatske

Slika /arhiva/w_130612-maked1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin primio je veleposlanicu Makedonije NJ. E. Danielu Karagjozosku te su razgovarali o jačanju suradnje između turističkih agencija u Hrvatskoj i Makedoniji s ciljem povećanja broja dolazaka. Ministar Lorencin upoznao je uvodno veleposlanicu o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma do 2020. te ključnim njezinim nalazima i prijedlozima djelovanja. Istaknuo je glavni cilj Strategijje - podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu Hrvatska želi do 2020. godine biti među 20 najkonkurentnijih turističkih zemalja. Ministar je veleposlanicu Makedonije informirao o naporima koja poduzimamo za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma. Veleposlanica je ivijestila o tome što Makedonija radi na unaprjeđenju svoje turističke ponude i naporima na približavanju Eropskoj uniji.

Ministar turizma Darko Lorencin primio je veleposlanicu Makedonije NJ. E. Danielu Karagjozosku te su razgovarali o jačanju suradnje između turističkih agencija u Hrvatskoj i Makedoniji s ciljem povećanja broja dolazaka.

Ministar Lorencin upoznao je uvodno veleposlanicu o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma do 2020. te ključnim njezinim nalazima i prijedlozima djelovanja. Istaknuo je glavni cilj Strategijje - podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, pri čemu Hrvatska želi do 2020. godine biti među 20 najkonkurentnijih turističkih zemalja.

Ministar je veleposlanicu Makedonije informirao o naporima koja poduzimamo za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma. Veleposlanica je ivijestila o tome što Makedonija radi na unaprjeđenju svoje turističke ponude i naporima na približavanju Eropskoj uniji.

Ministar Lorencin informirao je o aktivnostima koje Ministarstvo poduzima u segmentima izmjene zakonske regulative, unaprjeđenju promocije i poticanja investicija. Uz to, razgovarali su o jačanju pred i posezone te potrebi dodatnog pozicioniranja i širenju turističke ponude obje zemlje.



Pisane vijesti