Lonely Planet: Hrvatska najbolja destinacija 2005.

Slika /arhiva/Croatia112Dubrovnik.jpg

Poznati američki izdavač turističkih vodiča Lonely Planet proglasio je Hrvatsku najpoželjnijim svjetskim turističkim odredištem 2005. godine.

Privlačnost Hrvatske je njezina jedinstvena kombinacija kulture, povijesti, kuhinje, prometne pristupačnosti i pristupačnih cijena, ocijenili su uposlenici Lonely Planeta koji svoje predstavnike ima diljem svijeta.

'Ovo je godina Hrvatske', napisao je jedan od ocjenjivača. 'Ona privlači širok krug turista bogatom raznolikošću svojih atrakcija. Ona još uvijek nije opsjednuta turistima, ali je razvila odličnu turističku infrastrukturu tako da odgovara kako turistima avanturistima tako i onima koji trebaju određen stupanj udobnosti u svojim planovima'.

Drugi sudionik u glasovanju Lonely Planeta je napisao kako će 'Hrvatska kombinacija lagane dostižnosti (do nje se može doći vožnjom iz velikog dijela Europe), relativne prihvatljivosti po cijenama (posebice u usporedbi sa obalnim zemljama poput Španjolske i Italije) i visoke kvalitete znači da će i ove godine ponovno biti 'vruće' odredište'.

Niz uposlenika hvalili su 'prekrasne plaže i otoke' Hrvatske, njezinu 'sjajnu hranu' i 'prekrasno očuvane gradove kao što je Dubrovnik'.

Hrvatska je u prošlogodišnjoj anketi zauzela četvrto mjesto, da bi se ove godine u oštroj konkurenciji popela na prvo.

Na drugom mjestu popisa najboljih svjetskih turističkih odredišta je Kina, potom slijede Argentina, Sjedinjene Države te Italija i Costa Rica koje dijele peto mjesto s istim brojem glasova uposlenika Lonely Planeta. (Hina)

>> link na tekst: 'Lonely Planet Staffers' Top Destinations for 2005' >>



Pisane vijesti