Letovanić slavio u starim sportovima, lađari Siska u utrci čamaca

Slika /arhiva/100828-letovanic.jpg

Pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik, za vikend 28. i 29. kolovoza, u Letovaniću, održana je kulturno–turistička manifestacija „Letovanić, selo pokraj Kupe“.



Manifestaciju je otvorio Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, istaknuvši veliki turistički potencijal lekeničkog Pokuplja, čiju turističku ponudu kao i cijele Hrvatske obogaćuje i ovakva događanja.



U subotu je održano natjecanje u starim sportovima, uz sudjelovanje više od 160 natjecatelja u 13 ekipa i to u skoku u dalj s mjesta, skakanju u vrećama, nošenju jajeta na žlici, povlačenju užeta, nošenju košare na glavi, hodanju na štulama, bacanju potkove, pilenju drva, penjanju na stožinu i bacanju kamena s ramena. Treću godinu za redom ekipnu pobjedu ostvarili su članovi Letovanića, drugo mjesto pripalo je ŠU Stjepan Grgac iz Petrovca, a treće TKD klubu Lekenik. Istog dana, od ranih jutarnjih sati, ispod stare jezgre Letovanića održano je ribolovno natjecanje „Kupa 2010.“ na drveni štap. U seniorskoj konkurenciji pobijedio je Ivica Gašpar, a među kadetima Karlo Čerina. Najbolji ulov imao je Hajrudin Kelić kojem je tako pripala načelnikova nagrada.



U nedjelju je glavna atrakcija bila IV. utrka kupskih čamaca od Starog Broda do Letovanića koja je okupila 10 ekipa sa četveročlanim posadama. Slavila je posada Udruge lađara Sisak 1, a njihova ekipa 2, bila je druga. Na sve natjecatelje pazila je ronilačka služba Bodo iz Siska, a u cilju ih je pozdravilo gotovo tisuću ljudi. Prijepodne su vjernici pohodili sv. misu u kapeli Sv. Bartola na Letovanskom Vrhu gdje su i vinogradari ponudili degustaciju svojih vina. Poslije podne tisuće posjetitelja uživalo je u glazbenoj i gastro ponudi.

Organizatori ovog dvodnevnog događanja bili su Turistička zajednica općine Lekenik i DVD Letovanić, uz suorganizatore: NK Kupa Letovanić, ŠRU Odra Lekenik, Zajednica športskih udruga i klubova općine Lekenik.


Pisane vijesti