Kvarnerski dan turizma 2012

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Projekti Turističke zajednice Kvarnera "Kvarner gourmet" i "Kvarner food", kojima se potiče bolje vrednovanje ugostiteljske ponude i stvaranja brenda kvarnerske kuhinje, predstavljeni su danas na "Kvarnerskom danu turizma 2012." u Opatiji, a najboljim ugostiteljima dodjeljene su istoimene oznake kvalitete.

Oznake kvalitete dodjeljuju se ugostiteljskim objektima koji ispunjavaju kriterije u tri kategorije - ponuda, opremljenost i uređenje te osoblje, a ove je godine oznaku "Kvarner gourmet" dobilo 12 restorana, a oznaku "Kvarner food" 42 restorana u Primorsko-goranskoj županiji.

U sklopu "Kvarnerskog dana turizma", održanom u Milenij Grand hotelu 4 opatijska cvijeta, danas je potpisan je Sporazum o suradnji TZ Kvarnera i Policijske uprave primorsko-goranske.

Svrha je sporazuma unaprjeđenje sigurnosti domaćih i stranih gostiju i pružatelja ugostiteljskih usluga kao jednog od najvažnijih preduvjeta uspješnosti u turizmu.

Riječ je o nastavku suradnje, među ostalim na izradi turističkog letka na pet jezika s informacijama o prometu, zaštiti osobne sigurnosti, sigurnosti imovine i drugom.

TZ Kvarnera poduprla je projekt MUP-a Međunarodna policijska suradnja policije u odori, u sklopu koje tijekom sezone u Hrvatskoj borave strani policijski službenici koji skrbe o sigurnosti gostiju iz svojih zemalja.

Predstavnici TZ Kvarnera danas su dodijelili i priznanja pobjednicima u akciji "Volim Hrvatsku", odnosno pobjednicima u akcijama na županijskoj razini - akciji "Plavi cvijet" u kojoj se ocjenjivala uređenost mjesta i okoliša primorske Hrvatske, "Zeleni cvijet" u kojoj se ocjenjivala uređenost mjesta i okoliša objekata kontinentalne Hrvatske te u akciji "Djelatnik godine".

Dodijeljeno je više desetaka priznanja među kojima su i nagrađeni na državnoj razini, kao što su u akciji "Djelatnik godine" u kategoriji konobar Miran Sušanj te u kategoriji privatni iznajmljivač Ljubomir Stojčić.

Danas je održana je i sjednica Skupštine TZ Kvarnera na kojoj je prihvaćen izvještaj o radu u prvih deset mjeseci ove godine. Od siječnja do listopada na Kvarneru je boravilo 2,1 milijuna turista, a ostvareno je oko 12 milijuna noćenja, što je jedan posto više turista i tri posto više noćenja nego u istom razdoblju lani. (Hina)



Pisane vijesti