Kvarner domaćin predstavnicima turističkih klastera Republike Makedonije

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

U sklopu Regional Economic Develeopment programa kojega provodi makedonska podružnica GIZa (Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusamenarbeit), ovoga će tjedna u Hrvatskoj boraviti predstavnici makedonske akademske zajednice, javnog i privatnog sektora koji su uključeni u upravljanje makedonskim destinacijama kroz organizirane klastere.

Opsežnim programom upoznavanja s praksom upravljanja turističkim destinacijama makedonski će kolege, pored ostaloga, imati prilike izmijeniti iskustva s akademskom zajednicom, javnim i privatnim sektorom uključenim u promišljanje i provođenje sustava upravljanja turističkim destinacijama Kvarnera i Istre.

Utorak, 6. i srijeda 7. studenoga su „Kvarnerski dani“, u sklopu kojih se održava niz zanimljivih susreta.

Makedonsku delegaciju će pored dipl. ing. Borisa Krstanovića, domaćina, dočekati i počasni konzul Republike Makedonije u Rijeci prof. dr. Goran Kalogjera.

U srijedu, 7. studenoga, nakon obilaska Sveučilišnog kampusa i posjeta Znanstveno tehnologijskom parku, u pratnji prorektora prof. dr. Damira Zeca, goste iz Makedonije ugostit će općina Baška.

Na Krku će se upriličiti i susret s predstavnicima vinskog klastera „Žlahtina“, koje će predstaviti Ivan Katunar, predsjednik i Ivan Juranić dopredsjednik, uz posjet vinskim podrumima „Nada“, „PZ Vrbnik“ i „Kuća vina Katunar“. Završno izlaganje održati će se u restoranu „Nada“, uz zanimljivu temu o očuvanju gastronomskih tradicija.



Pisane vijesti