Krizni stožer posjetio ozlijeđene u nesreći nagibnog vlaka

Slika 29.7.2009
Krizni stožer Ministarstva turizma s državnim tajnikom Brankom Grgićem na čelu posjetio je danas u splitskoj bolnici ozlijeđene u nesreći nagibnog vlaka u Rudinama, te trojicu mladih Šveđana koji su nakon nesreće smješteni u hotel Dalminu.

U bolnici je na liječenju još sedam osoba, a strojovođa Joško Palinić jučer je pušten iz bolnice. Djevojka iz Zagreba, koja je izrazila želju da liječenje nastavi u jednoj od zagrebačkih bolnica, u Zagreb će biti prevezena vozilom hitne pomoći.

Trojicu 19-godišnjaka iz Švedske u hotelu Dalmini u Kopilici posjetio je, uz Branka Grgića i direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić i počasni konzul Kraljevine Švedske Slobodan Aničić.

Mladići će u Splitu ostati do 9. kolovoza, kad se vraćaju u svoju domovinu. "Iako imaju povratnu željezničku kartu, zbog straha od vlaka, osigurat ćemo im povratak avionom", rekao je konzul Aničić.

Jedan od njih bio je lakše ozlijeđen, a ostala dvojica imaju problema s trbuhom. Još im se vraćaju slike stravične nesreće nagibnog vlaka, a jedan od njih, koji od nesreće ne može jesti, jučer je u bolnici primio infuziju, rekao je konzul, dodajući da su u dogovoru s liječnicima koji će mladićima pomoći da psihički prebrode stres.

Mladići su pohvalili osoblje splitske bolnice i djelatnike hotela Dalmine, gdje su smješteni već peti dan, a konzul Aničić ih je vozio i na kupanje.

Državni tajnik Branko Grgić nije imao točnu informaciju o tome koliko je još putnika iz nagibnog vlaka koji je 24. srpnja izletio iz tračnica u Rudinama, ili članova njihovih obitelji, smješteno u splitskim hotelima. (Hina)


Pisane vijesti