Kristijan Staničić novi predsjednik uprave 'Liburinija Riviera hotela'

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Novi predsjednik Uprave Liburnija Riviera hotela d. d. od danas je dosadašnji član Uprave Kristijan Staničić, a novi predsjednik Nadzornog odbora je Robert Špiljak, predstavnik vlasnika, odnosno države u LRH-u, odlučili su danas članovi Nadzornog odbora LRH.

Špiljak je izabran za predsjednika Nadzornog odbora nakon što je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić nedavno razriješen te dužnosti na vlastiti zahtjev. Mičić, kao državni dužnosnik nije mogao biti u Nadzornom odboru tvrtke koja nije tvrtka posebnoga državnog i strateškog interesa.

Na višesatnoj sjednici, koja je završila kasno poslijepodne, odlučeno je da dosadašnja predsjednica Uprave Mirjana Mogorović ostane članica Uprave zadužena za financije. Po riječima člana Nadzornog odbora i predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, za izmjene u Upravi i Nadzornom odboru glasovala su četiri od pet članova Nadzornog odbora, odnosno svi osim Bulića. 

Smjena Mirjane Mogorović, rekao je Bulić, obrazložena je njezinom "neiskrenošću prema članovima Nadzornog odbora". 

Gradonačelnik Opatije Amir Muzur danas je uoči sjednice Nadzornog odbora LRH uputio priopćenje u kojemu je podupro izmjene u Upravi te tvrtke i predložio rješenje koje je danas i ostvareno. (Hina) 



Pisane vijesti