Kreditni program "Kvarner Family" - pet milijuna kuna za unaprjeđenje usluga iznajmljivača

Slika /arhiva/P-FAH-H1236403.jpg

Primorsko-goranska županija raspisala je natječaj za program kreditiranja "Kvarner Family 2015", iznajmljivačima koji nose tu oznaku kvalitete smještaja na raspolaganju je kreditni potencijal od pet milijuna kuna.

Cilj kreditnog programa "Kvarner Family" je unapređenje usluga i kvalitete smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području Primorsko-goranske županije, a kredit mogu koristiti iznajmljivači s oznakom kvalitete smještaja "Kvarner Family", koja se dodjeljuje se u sklopu istoimenog županijskog projekta.

Program, koji će se ostvarivati tijekom ove godine, provodi Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s tri poslovne banke - Hrvatskom poštanskom bankom, Erste&Steiermaerkische i Zagrebačkom bankom.

Najniži iznos kredit može biti 20 tisuća kuna, a najviši 100 tisuća kuna.

Krediti će se odobravati na rok otplate do pet godina, s uključenim počekom od jedne godine, a zahtjevi se mogu podnositi do iskorištenja kreditnog fonda.

Kamatna stopa može biti do najviše šest posto godišnje. Primorsko-goranska županija subvencionira kamatu s pet postotnih bodova za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane) pa kamatna stopa za korisnike s tih područja može biti jedan posto. Za ostala područja županija subvencionira kamatnu stopu sa četiri postotna boda, pa za krajnjeg korisnika može biti dva posto.

Korisnici kredita mogu biti registrirani pružatelji ugostiteljske usluge u domaćinstvu koji će odobrena sredstva u cijelosti uložiti u vlastite smještajne kapacitete. To mogu biti iznajmljivači koji već imaju oznaku kvalitete "Kvarner Family", koji su prije objave javnog poziva podnijeli zahtjev za dodjelu te oznake, ali nisu zadovoljili uvjete, kao i iznajmljivači koji su podnijeli zahtjev za dodjelu oznake "Kvarner Family" nakon objavljenog posljednjeg javnog poziva u studenom prošle godine.

Prednost  imaju iznajmljivači koji već imaju oznaku kvalitete "Kvarner Family" i žele stvoriti uvjete za dobivanje dodatne oznake kvalitete kao što su oznake "Pet Friendly", "Bike Friendly" ili "Hike Friendly".

Krediti će se odobravati za ispunjavanje uvjeta za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu po kriterijima sustava oznake kvalitete "Kvarner Family" i dodatnih oznaka kvalitete, za uređenje, modernizaciju ili proširenje objekata koji ne narušavaju tradicijske vrijednosti primorske i goranske autohtone gradnje te za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme.

(Hina/FaH)



Pisane vijesti