Kreće projekt tematske turističke ceste dolinom Neretve

Slika /arhiva/140418-opuzen-dunea-e.jpg

O projektu uspostave tematske turističke ceste u dolini Neretve, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić razgovarao je jučer u Opuzenu s načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve.

Prva Tematska turistička cesta u Županiji proglašena je u ožujku za područje Pelješca, a Županija i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije - DUNEA kreću u formiranje nove ceste za područje Neretve, istaknuto je na radnom sastanku.

Na projektu će radit i predstavnici lokalne samouprave, čiji je prvi korak prikupiti prijave potencijalnih sudionika, koji će, da bi poslati članovi, morati zadovoljiti uvjete iz Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko-neretvanske županije.

Pravilnik uređuje definiciju tematskih turističkih cesta koje se još planiraju na Korčuli, Mljetu, Lastovu, Primorju i Konavlima; ponudu na cesti, uvjete za proglašenje ceste, uvjete koje moraju ispunjavati subjekti koji se uvrštavaju u sadržaj ceste te uvjete za pružanje ugostiteljsko-turističkih usluga.

U Opuzenu je sudionicima predstavljen i vizualni identitet za ruralno područje Dubrovačko-neretvanske županije, koje će se kao osnovno rješenje dalje primjenjivati na svako pojedino područje, priopćeno je iz Dubrovačko-neretvanske županije. (Hina)



Pisane vijesti