Kreativni dani Fausta Vrančića - do 12. listopada

Slika /arhiva/FustVrancic_IIfest.jpg

Od 8. do 12. listopada na otoku Prviću održat će se drugi Kreativni dani Fausta Vrančića, festival stvaralaštva i razmjene ideja.

Manifestacija Kreativni dani Fausta Vrančića u organizaciji udruge OTOK zamišljena je kao susret kreativaca iz urbanih cjelina s kreativcima otoka Prvića. Manifestacija će kroz niz radionica, s jedne strane približiti urbani način života otočkom stanovništvu te time život na otoku učiniti zanimljivim za mlade, a sa druge strane urbanoj populaciji približiti jesensku svakodnevnicu života na otoku.

Jedna od znamenitosti otoka Prvića svakako je i činjenica da je u mjesnoj crkvi sela Prvić Luka pokopan Faust Vrančić, najvažniji hrvatski konstruktor i tehnički pisac s prijelaza iz 16. u 17. stoljeće. U njegovu je čast u rujnu 2012. godine otvoren i memorijalni centar Faust Vrančić, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije.

Želja je organizatora otvaranje ovog memorijalnog centra pretvoriti u priliku da se otok Prvić oživi i u posezoni, ali i u priliku za povezivanje mladih kreativaca kako bi se omogućila platforma za razmjenu razmišljanja i ideja.



Najave